Aleksander Barkov jälleen Lady Byng-finalisti: kolmas kerta toden sanoo?

Aleksander Barkov jälleen Lady Byng -finalisti – kolmas kerta toden sanoo?

Florida Panthersin suomalaiskapteeni Aleksander Barkov jälleen Lady Byng-finalisti: pätisikö tässä klassinen sananlasku “kolmas kerta toden sanoo”?

Lady Byng Memorial Trophy on NHL:n vuosittain jakama palkinto, joka ojennetaan kauden aikana sekä parasta urheiluhenkeä että herrasmiesmäistä käytöstä osoittaneelle pelaajalle. Voittajan on tullut kyetä pelaamaan kauden aikana myös korkealla tasolla.

Runkosarjan 2018-19 osalta Lady Byng -finalistit ovat Florida Panthersin Aleksander Barkov, Calgary Flamesin Sean Monahan ja St. Louis Bluesin Ryan O’Reilly.

Kolmikosta palkinnon on voittanut kertaalleen O’Reilly (2013-14). Barkov on puolestaan nyt viimeisen neljän kauden osalta kolmatta kertaa finaalikolmikossa, mutta palkinto uupuu edelleen. Monahanille kyseessä on sen sijaan ensimmäinen kerta hänen NHL-urallaan.

Yksi merkittävimmistä tekijöistä palkintoa jaettaessa on jäähyminuuttien määrä.

Kolmikosta niitä jaettiin kaikkein vähiten Barkoville; suomalaisen rangaistusminuuttimäärä oli kahdeksan. Sekä O’Reilly että Monahan ottivat kauden aikana puolestaan 12 jäähyminuuttia.

Myös tehopisteiden valossa Barkov oli kolmikosta ykkönen. Nuori suomalainen iski 82 runkosarjaotteluun ennätyspisteensä 35+61=96, rikkoen samalla Panthersin yhden kauden piste-ennätyksen. Monahan oli kolmikosta toiseksi tehokkain pistein 34+48=82 (78 ottelua) ja O’Reilly teki tehot 28+49=77 (82 ottelua).

Tehotilaston osalta selkeä ykkösnimi oli O’Reilly (+22). Myös Monahan oli plussan puolella (+7), mutta Barkovin tehotilasto näytti sen sijaan kolmen pykälän verran pakkaslukemia.

Barkov, joka kauden 2015-16 osalta sijoittui äänestyksessä toiseksi ja viime kaudella kolmanneksi, lienee hienoinen ennakkosuosikki voittamaan Lady Byng Memorial Trophyn, mutta jokainen kolmikosta voi viedä palkinnon nimiinsä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL Pudotuspelit 2019 – tässä otteluparit, ohjelma ja aikataulut!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord