Kristian Tanus pelikieltoon? Jääkö MM-välierä Kanadaa vastaan väliin ruman kyynärpäätaklauksen vuoksi?!

VIDEO: Kristian Tanus pelikieltoon MM-välierään Kanadaa vastaan?

Joutuuko Kristian Tanus pelikieltoon Nuorten MM-kisoissa? IIHF saattaa hyvinkin ottaa hänen taklauksensa Yhdysvallat-ottelusta tutkintaan.

Nuoret Leijonat taisteli upealla tavalla tiensä nuorten MM-välieriin, kun se kaatoi Yhdysvallat erittäin viihdyttävässä ja tiukassa puolivälieräottelussa lukemin 1-0.

Suomen ehdottomaan parhaimmistoon lukeutuivat 30 torjunnallaan nollapelin pelannut Justus Annunen, ottelun ainoan maalin ylivoimalla täräyttänyt Joonas Oden sekä maalin huikealla syötöllään alustanut ja ylipäätään edukseen esiintynyt Kristian Tanus.

Edellä mainitusta kolmikosta Tanus on ollut eittämättä kenttäpelaajien osalta Nuorten Leijonien parhaimmistoa ja se näkyy myös pistesaldossa: hän on tehtaillut viiteen otteluun tehot 2+6 ja ollut toistaiseksi joukkueensa tehokkain pelaaja.

[vihjeet]

Vaan joutuuko Nuoret Leijonat tulla toimeen MM-välierässä Kanadaa vastaan ilman pistekunkkuaan?

Yhdysvallat-puolivälierän ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi tilannetta, joista olisi enemmän kuin hyvin voinut tuomita suihkukomennuksen. Toisessa asialla oli Yhdysvaltain John Beecher ja toisessa valitettavasti juuri Tanus, joka taklasi Jack Drurya kyynärpäällä päähän.

Esimerkiksi päätöserässä, ottelun viime sekunneilla turhautunut Yhdysvaltain Oliver Wahlström sai hieman samanlaisesta tempusta suihkukomennuksen, joten pahimmassa tapauksessa IIHF ottaa asian käsiteltäväksi ja tuomitsee Tanuksen pelikieltoon.

Tanuksen menettäminen olisi luonnollisesti todella jättimäinen takaisku Nuorille Leijonille, mutta samaan aikaan on todettava, että kyynärpäätaklaus oli täysin tahallinen ja tarpeeton.

[EDIT 03.01.2020, 12:03]: Tanuksen tapausta ei ole otettu kurinpitokäsittelyyn, joten hän selvisi tilanteesta ilman minkäänlaisia seuraamuksia.

Tässä vielä Tanuksen kyynärpäätaklaus kahdesta eri kuvakulmasta:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord