Vuoden luetuimmat jutut: 6. Mikä ihmeen kirjoittamaton sääntö?

schedule 25 joulukuun 2019 - 08:51
person Urheiluvedot

Vuosi 2019 lähestyy päätöstään ja on aika kerrata UV:n vuoden luetuimmat jutut. Kuudentena listalla on: kannanotto “mikä ihmeen kirjoittamaton sääntö?”.

Kuluvan vuosikymmenen viimeinen vuosi on tarjonnut melkoisen määrän unohtumattomia urheiluhetkiä.

Tulemme näin joulun kunniaksi käymään läpi Urheiluvedot.com:n 15. luetuinta juttua vuodelta 2019.

Vuoden kuudenneksi luetuin artikkeli liittyy Ilta-Sanomien toimittajana työskentelevän Vesa Rantasen kannanottoon siitä, miten vastustajan maalivahtia ei saisi horjuttaa pudotuspelisarjan aikana henkisesti. Rantasen mukaan kyse oli niin sanotusta kirjoittamattomasta säännöstä. UV:lla asiasta oltiin eri mieltä ja siitä julkaistiin vastine Rantasen suuntaan.

Vuoden luetuimmat jutut – 6. luetuin:
Kommentti: Mikä ihmeen kirjoittamaton sääntö, Vesa Rantanen?

Mikä ihmeen kirjoittamaton sääntö, Vesa Rantanen? Milloin mediapelistä ja henkisestä sodankäynnistä on tullut tabu jääkiekossa?

Heräsin tiistaiaamuun. Suuntasin Facebookiin.

Näin siellä linkin, jonka takaa löytyvästä artikkelista luin, miten vastustajan maalivahtia ei saa pudotuspelisarjan aikana yrittää horjuttaa henkisesti.

Se on kuulemma kirjoittamaton sääntö, IS:n toimittajan Vesa Rantasen mukaan.

Ilmeisesti tuo sääntö on niin kirjoittamaton, etten ole sellaisesta koskaan edes kuullut, vaikka itse olen maalivahti, valmentaja ja jääkiekkotoimittaja.

Kenties jokin sisäpiiriläisten juttu.

Ja, mikäli joku ei nyt vielä tiedä, mistä tässä on kyse: keskiössä ovat HIFK-päävalmentaja Jarno Pikkaraisen julkiset kommentit Kärppien maalilla torjuvaa Veini Vehviläistä kohtaan.

***

Henkinen sodankäynti ja mediapeli ovat osa urheilua siinä, missä myös kaukalon tapahtumat ja siellä laatikossa Verohallinnon tapaan tapahtuva kuiskuttelu vastustajan korvaan.

Ja maalivahti on aivan täysin samalla viivalla kenttäpelaajien kanssa.

Miksi ei olisi?

Miksi valmentaja saa nostaa median edessä vastustajan heikkoudeksi esimerkiksi heikon puolustusosaston tai sentteriosaston, mutta ei maalivahtia?

Miksi bussin alle voi jysäyttää kuusi puolustajaa?

Ja miten on mautonta sanoa “pompottelee ja tärisee”?

Eri asia olisi se, jos Pikkarainen olisi käyttänyt tässä kirjaimellisesti mautonta kieltä ja sanonut Vehviläisen olevan p*ska.

Silloin voisin ymmärtää hyssyttelyn, mutta pompottelu ja tärinä – ei siinä ole yhtään mitään väärää.

***

Itse asiassa Jarno Pikkarainen varmasti hihittelee tällä hetkellä itsekseen valmentajan kopissaan.

Kommenteillaan hän ohjasi nimittäin kaiken huomion pois pelaajistaan ja kohdisti sen itseensä.

Tokikaan tässä ei ole kyse mistään strategisesta “master planista” – ei Pikkarainen nimittäin varmastikaan osannut edes kuvitella tärinään ja pompotteluun liittyvän kommentoinnin kasvavan tällaisiin mittasuhteisiin Suomen suurimmassa mediassa.

Ja, jos kyse olikin jostain suuremmasta suunnitelmasta, ei sen taustalla ollut Vehviläisen itseluottamuksen horjuttaminen, vaan nimenomaan huomion ohjaaminen muualle kuin pelaajiin.

Ei tuollaiset kommentit nimittäin tunnu joukkuelajien yksilöurheilijan kohdalla missään – jos jotain, niin ne vaikuttavat positiivisesti.

Pikkarainen saattaa olla suomalaisen jääkiekon raikulipoika valmentajien osalta, mutta tässä ei nyt ollut mitään ihmeellistä.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Urheiluvedot Exclusive: Talleta 25€ – saat 75€ pelirahaa!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord