Kärpät jäädyttää Ilkka Mikkolan pelipaidan lauantaina – Numero kuusi nousee Raksilan kattoon

schedule 9 lokakuun 2021 - 11:22
person Joni Hakala

Lauantaina 9.10. Raksilassa pelataan Kärppien ja TPS:n välinen runkosarjaottelu. Kello 18:00 alkunsa saava ottelutapahtuma ei ole mikä tahansa viikonloppumatsi, sillä ennen kiekon putoamista jäähän Oulun Energia Areenalla juhlistetaan Kärppien entisen kapteenin Ilkka Mikkolan pelipaidan jäädytystä.

Mikkola saavutti pelaajaurallaan peräti kahdeksan Suomen mestaruutta. Tähän saavutukseen ei toistaiseksi ole yltänyt kukaan muu. Mestaruuksista neljä hän voitti Kärpissä, kolme TPS:n riveissä ja kertaalleen Jokereissa. Yhteensä SM-mitaleja palkintokaappiin kertyi ammattilaisuran aikana 11. Kärppien kapteenina hän toimi vuosina 2007-2013.

Mikkola pelasi Liigassa yhteensä 968 ottelua runkosarjassa pistein 69+244=313 ja on kaikkien aikojen ottelutilastossa seitsemäntenä. Playoffs-ottelutilastossa hän on kaikkien aikojen ykkönen 190 pelillään. Kärppien paidassa Mikkola pelasi 584 runkosarja- ja 103 playoffs-ottelua.

Aiemmin Kärpät on jäädyttänyt  Reijo RuotsalaisenMarkku Kiimalaisen ja Jari Viuhkolan pelipaidat Energia Areenan kattoon.

– Kokonaisuus kai tuossa päätöksessä on ratkaissut eli mitä olen omalta osaltani seuralle antanut ja mitä siellä saavuttanut. Markku Kiimalainen, Reijo Ruotsalainen ja Jari Viuhkola – tuntuu kieltämättä hienolta saada oma pelipaita ja -numero noin kovaan seuraan, Mikkola pohtii Kärppien verkkosivuilla.

Kuva: Juhani Tamminen

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord