HIFK jättää väliin myös tiistain 6.4. Kärpät-ottelun – Tuloksena luovutusvoitto

schedule 1 huhtikuun 2021 - 12:27
person Joel Sallinen

HIFK ilmoitti torstaina päivällä jättävänsä väliin myös ensi viikon tiistaiksi merkatun HIFK-Kärpät -ottelun. Näin ollen HIFK pelaa loppukauden aikana enää kolme ottelua. Vastustajina näissä otteluissa ovat Pelicans kahdesti ja kauden viimeisessä mittelössä he kohtaavat Sportin. Helsinkiläiset ovat sarjassa toisena 1,96 pistekeskiarvolla. Alla HIFK:n tiedote pelin siirtämiseen johtuvista syistä.

HIFK:n joukkueessa todettiin maaliskuun aikana useampia koronavirustartuntoja ja joukkue oli karanteenissa 14 vuorokauden ajan.

Nykytiedoin ja -kokemuksin 14 vuorokauden aika ei ole riittävä sairaudesta toipumiseen, varsinkaan huippu-urheilijalle. HIFK, jossa oli suuri määrä sairastuneita, ei ota minkäänlaista riskiä pelaajiensa terveyden suhteen.

Tämän johdosta HIFK ei pysty osallistumaan ensi tiistaina 6.4. sille merkittyyn otteluun Kärppiä vastaan. HIFK on ilmoittanut asian Liigalle ja Kärpille.

HIFK:n velvollisuus on varmistaa, että sairastuneet pelaajat eivät palaa joukkueharjoituksiin ja peleihin ennen kuin jälkitautien mahdollisuudet on suljettu pois. Pelaajien paluu täysipainoiseen harjoitteluun tapahtuu tarkan protokollan mukaisesti, jossa riittävän toipumisajan ja kattavien tutkimusten jälkeen pelaajien rasitusta voidaan hallitusti nostaa askel kerrallaan.

– HIFK:n lääkärin tämän hetken arvion mukaan saamme riittävän määrän pelaajia takaisin kokoonpanoon ensi viikon lopulla. Emme voi vaarantaa pelaajiemme terveyttä ja siksi emme pysty osallistumaan ensi tiistain otteluun, kommentoi HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

Päivitys 12:48: Liiga ilmoitti HIFK-uutisen jälkeen Liigahallituksen sopineen sääntöihin poikkeuksen, joka aiheuttaa HIFK:n häviön ottelusta lukemin 0-1.

Liigahallitus päätti samassa kokouksessa 15.3. poikkeussäännöstä sellaisessa tilanteessa, että joukkue ei tartuntatautiviranomaisen määräämän karanteeniajan jälkeen ole kykenevä pelaamaan runkosarjaohjelmassa seuraavaa tai seuraavia sille merkittyjä otteluita. Päätöksen mukaan viranomaisen määräämän karanteeniajan jälkeen otteluita ei voida enää peruuttaa, vaan joukkueen on luovutettava ottelu vastustajalle, ja joukkue merkitään hävinneeksi 0-1.

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord