Jokerit ja AK Bars Kazan kohtaavat tänään toisensa – Isännät lähtevät hakemaan jo kymmenettä voittoa putkeen

schedule 29 syyskuun 2021 - 11:06
person Joni Hakala

Keskiviikkona pelataan Helsingissä todella mahtavan kärkiottelu, kun Kazan saapuu Jokereiden vieraaksi. Kotijoukkue metsästää kymmenettä voittoa putkeen, vastaavasti vieraat tulevat hakemaan Helsinkiin voittoa numero kuusi.

Jokerit aloittivat kotipelien putken kaatamalla HK Sotshin selvin lukemin 4-2

Avauserä oli äärimmäisen tasainen. Jokerit oli hieman käynnistymisvaikeuksia, mutta vastaavasti ei vieraatkaan olleet parhaalla jalalla liikenteessä. Erän lopussa isännät ottivat komennon, kun Hannes Björninen survoi ylivoimalla tilanteeksi 1-0. Maali oli Björniselle kauden kolmas.

Toisessa erässä joukkueiden tasoerosta ei sitten enää ollutkaan epäselvyyttä. Jokerit pyöritteli pitkän vaihtomatkan turvin muutaman todella kuluttavan vaihdon vieraiden päädyssä ja Sotshi alkoi puutua. Heti erän alkuun Otto Leskinen niittasi ensimmäisen osumansa Jokereissa ja KHL:ssä komeasti ylänurkkaan. Aivan erän lopussa oli Tommi Kivistön onnistui maalinteossa ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kolmannessa erässä Teemu Turunen runnoi Jokerit jo 4-0-johtoon. Sen jälkeen Sotshi teki kaksi maalia.

-Neljännen maalin jälkeen otettiin vähän jalkaa pois kaasulta. Päästimme kaksi turhaa maalia, mutta saatiin kuitenkin yhdeksäs voitto putkeen. Huomenna huilitaan ja maanantaina jatketaan, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Tänään pelataan klo 18:30

Tänään Jokerit kohtaa viiden pelin voittoputkessa olevan Kazanin. Dmitri Kvartalnov on rakentanut jälleen Kazanista todella kilpailukykyisen joukkueen kaudelle 2021-2022. Maalille hankittiin kauden päätteeksi kannua nostanut Igor Bobkov. Lisäksi seuraan hankittiin laadukkaita kotimaisia pelaajia. Tästä esimerkkinä Dynamo Moskovassa tuhoa tehnyt Dmitri Kagarlitsky. Joukkuetta vielä kruunattiin äärimmäisen laadukkailla ulkomaalaisilla. Mainitsemisen arvoisin on varmasti NHL-kokemusta omaava Jordan Weal.

Ottelu alkaa kello 18:30.

Kuva: Emil Hansson / AOP