schedule 21 tammikuun 2019 - 07:10
person Joonas Eriksson

Toisen pelinsä Carolina Hurricanesin riveissä pelannut Nino Niederreiter oli upeassa iskussa uudessa joukkueessaan, kun ykköskenttään nostettu Niederreiter iski kaksi maalia.

Toinen peli Carolina Hurricanesin riveissä oli Nino Niederreiterin 500. NHL-ottelu, joka jäi varmasti miehen mieleen, kun joukkue kaatoi vieraissa Edmonton Oilersin lukemin 7-4.

Carolina ja Niederreiter aloittivat ottelun todella mallikkaasti. Peli oli ehtinyt vanhentua vain vajaat 30 sekuntia, kun joukkueen suomalaistähti Sebastian Aho antoi loistosyötön Niederreiterin lapaan, joka laukoi kiekon ohi Oilers-vahti Cam Talbotin.

Vajaan seitsemän minuutin kohdalla Jaccob Slavin puolestaan lämäsi Hurricanesin 2-0-johtoon.

Kotijoukkue Oilersille ensimmäisen erän ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat vaikeat; joukkue sai ensimmäisen laukauksensa kohti vastustajan maalia vasta kymmenen minuutin kohdalla.

3-0-maali oli taas Niederreiterin käsialaa: hän teki mahtavaa työtä Oilersin päädyssä, riisti kiekon ja viimeisteli upeasti. Aho keräsi myös Niederreiterin toisesta maalista syöttöpisteen.

Huikean taistelumaalin tehnyt 26-vuotias sveitsiläinen pakotti Oilersin vaihtamaan maalivahtia ja askiin hyppäsi suomalaisvahti Mikko Koskinen. Oilers tuli avauserässä vielä kahden maalin päähän Hurricanesista, kun Connor McDavid alusti upeasti Brandon Manningin 3-1-kavennusmaalin.

Toinen erä jatkui ensimmäisen tapaan. Vierasjoukkue Hurricanes iski toisen erän ensimmäisen maalin ajassa 21:50. Muutamaa minuuttia myöhemmin Lucas Wallmark vei joukkueensa jo 5-1-johtoon, ylivoimamaalillaan.

Hurricanes pääsi juhlimaan toisessa erässä vielä kertaalleen maalia, kun Jordan Martinook ohjasi kiekon upeasti ohi Koskisen. Teuvo Teräväinen, joka oli siirretty Ahon rinnalta kakkosketjuun, toimi maalin toisena syöttäjänä.

Edmonton Oilers aloitti kolmannen erän todella vahvasti. Päätöserä oli ehtinyt vanheta ainoastaan 14 sekuntia, kun Zack Kassian iski kotijoukkueen ensimmäisen kavennusmaalin. Seitsemän minuuttia myöhemmin Leon Draisaitl kavensi lukemiksi 4-6.

Kolme minuuttia ennen summerin soimista Oilers päätti ottaa Koskisen pois maalista ja hakea kavennusta, mutta vain parikymmentä sekuntia myöhemmin Wallmark iski Ahon upean kiekonriiston jälkeen ottelun loppulukemiksi 7-4.

Aho keräsi ottelusta tehot 0+3 ja Teräväinen 0+1. Carolina Hurricanesin kolmas suomalainen Saku Mäenalanen, sekä Oilersin Jesse Puljujärvi, jäivät ilman tehopisteitä.

Kansan valinta selvillä: Petra Olli on Vuoden Paras Urheilija!