schedule 26 lokakuun 2018 - 08:52
person Marko Ollonqvist

Toissa vuoden Stanley Cup -voittaja Pittsburgh murskasi Calgaryn 9-1, kun joukkueet ottivat toisistaan mittaa jälkimmäisen kotikaukalossa.

Pittsburgh Penguins tuli vierasottelussa Calgary Flamesia vastaan kaukaloon kuin irti päästetty pyörremyrsky.

Ensimmäisessä erässä joukkue takoi taululle 3-0-lukemat, toisen erän jälkeen tilanne oli jo 7-0 ja päätöserän “pallottelun” jälkeen taululla komeilivat vieraiden 9-1-voittolukemat.

Penguins oli ottelussa ennen kaikkea tehokas, sillä se hävisi laukaukset Flamesille 36-39. Kaiken kukkuraksi se oli tehokas todella raajalta rintamalta, sillä joukkueen kenttäpelaajista ainoastaan kolme jäi ottelussa ilman tehopisteitä.

Vierailta kolmen tehopisteen iltaa viettivät Sidney Crosby (1+2) ja Derick Brassard (0+3). Kahden tehopisteen iltaa vietti puolestaan kuusi pelaajaa. Flamesin ainokaisen, joka vei Matt Murraylta nollapelin tasan kaksi minuuttia ennen loppua, teki ex-Penguins-peluri James Neal.

Crosby, joka teki joukkueensa edellisessä ottelussa Edmonton Oilersia vastaan kertakaikkisen upean ratkaisumaalin jatkoajalla (katso video täältä), näytti jälleen kerran parasta osaamistaan ja ennen kaikkea oveluuttaan.