schedule 30 joulukuun 2018 - 04:00

Nuorten Leijonien ykköspyssyt heräsivät toden teolla, kun vastaan asettui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Suomen aikaa Slovakia.

Slovakia oli Suomen vauhdin kanssa pulassa alusta asti ja aikavälillä 6:35-11:35 se otti peräti kolme kaksiminuuttista. Näistä viimeisimmän Nuoret Leijonat käytti hyväkseen, kun Henri Jokiharju iski kiekon maaliin Aleksi Heponiemen ja Eeli Tolvasen esityöstä aikaan 12:24.

Reippaat neljä minuuttia myöhemmin tuli lisää, kun Santeri Virtanen iski turnauksen ensimmäisellä maalillaan Suomen 2-0-johtoon. Maalin alustivat kapteeni Aarne Talvitie sekä NHL:ssä tällä kaudella pelannut Urho Vaakanainen.

Toisessa erässä Suomi jatkoi tehokkaana, kun Ville Heinola ja Anton Lundell iskivät maalin mieheen. Heinolan maalissa syöttäjinä toimivat Kaapo Kakko ja Jokiharju – Lundellin osuman syötti puolestaan edellisen maalin iskenyt Heinola.

Ikävä puoli oli Ruotsi-pelistä tuttu kurittomuus, joka nosti päätään, ja johti peräti neljään kaksiminuuttiseen. Ukko-Pekka Luukkonen hoiti kuitenkin homman ja pysäytti keskimmäisen kaksikymppisen aikana 13 laukausta.

Yksi kuitenkin upposi myös Luukkosen selän taakse, kun Milos Roman onnistui ylivoimalla ajassa 36:24.

Päätöserässä Nuoret Leijonat kuitenkin piti malttinsa, hallitsi ottelua ja iski vielä yhden maalin, kun puolustaja Oskari Laaksonen teki loppulukemiksi 5-1, Tolvasen ja Luukkosen toimiessa syöttäjinä.

Ottelun ehdottomasti positiivisin sanoma oli Suomen kärkinimien herääminen, sillä se on elintärkeä asia jatkon suhteen.

Betsafelta 20 euron riskitön veto nuorten MM-kisoihin!