VIDEO: Mitä?! Niken juoksukengät huutokaupattiin yli 400 000 dollarin hintaan

schedule 24 heinäkuun 2019 - 07:06
person Marko Ollonqvist

Niken juoksukengät huutokaupattiin yli 400 000 dollarilla: kyseessä on harvinainen kenkäpari ja yksi ensimmäisistä Niken valmistamista juoksukengistä.

Nike julkaisi vuonna 1972 juoksukengät, joita sittemmin kutsuttiin “kuukengiksi”, ja ne olivat ensimmäisiä Niken koskaan valmistamia juoksukenkäpareja.

Kengät suunnitteli Niken perustajajäseniin lukeutunut Bill Bowerman, joka toimi myös yleisurheiluvalmentajana, ja ne olivat käytössä vuoden 1972 olympialaisiin valmistaneissa Yhdysvaltain sisäisissä esikisoissa.

Nyt yksi näistä kenkäpareista kaupattiin New Yorkissa järjestetyssä huutokaupassa ja myyntihinnaksi muodostui uskomattomat 437 500 dollaria. Niken “Moon Shoe” -mallia valmistettiin aikanaan vain 12 paria ja nyt myydyn parin kerrotaan olleen ainut uudenveroisessa kunnossa ollut pari.

HUIPPUTARJOUS LEGOLAS.BET KASINOLLE!

Saat 150% bonuksen jopa 300€ asti + 150 ilmaiskierrosta BerryBurstiin!

Kyseessä on suurin koskaan juoksukengistä maksettu summa ja itse asiassa samainen henkilö, sijoittajana ja autojen keräilijänä tunnettu Miles Nadal, huusi myös kaikki muut tarjolla olleet 99 kenkäparia, jotka nekin olivat harvinaisia. Hän maksoi näistä 99:stä muusta kenkäparista yhteensä 850 000 dollaria.

Toisin sanoen Nadal osti käytettyjä kenkiä lähes 1,3 miljoonalla dollarilla.

Ennen tiistaista huutokauppaa kaikkien aikojen kalleimmat kengät huutokaupattiin Kaliforniassa, vuonna 2017, 190 373 dollarilla. Kyseessä olivat Conversen kengät, joiden kerrotaan olleen koripallolegenda Michael Jordanin käytössä vuoden 1984 olympiafinaalissa.

Mikäli haluat kuulla lisää ennätyksen nimiinsä kaapanneista Niken “Moon Shoe” -kengistä, voit katsoa tämän lyhyen videon:

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord