schedule 27 lokakuun 2018 - 09:06
person Marko Ollonqvist

Mikko Rantanen takoi jälleen 4 tehopistettä ja siirtyi yksinään koko NHL:n pistepörssin johtoon, kun Colorado Avalanche kaatoi Ottawa Senatorsin.

Suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen vietti kuluvalla kaudella jo toista neljän tehopisteen iltaa: reipas viikko sitten hän iski New Jersey Devilsiä vastaan tehot 1+3 ja viime yönä hän tehtaili saman pistemäärän Ottawa Senatorsia vastaan, kun Colorado Avalanche kaatoi vieraansa lukemin 6-3.

Senators karkasi avauserässä 2-0-johtoon ja nämä olivat lukemat myös erätauolla. Toisessa erässä Avalanche hiipi maalin päähän, kun Samuel Girard osui heti ottelun puolivälin jälkeen, mutta ex-Avalanche-tähti Matt Duchene kuittasi tämän nopeasti, kun hän iski illan toisen osumansa vain 12 sekuntia myöhemmin.

Ajassa 34:32 Rantanen otti kuitenkin ohjat käsiinsä, kun hän toimitti kiekon ylivoimalla Craig Andersonin selän taakse.

Päätöserässä, kun viimeinen kaksikymppinen oli ehtinyt vanhentua ainoastaan minuutin verran, Carl Söderberg tasoitti ottelun – niin ikään ylivoimalla.

Loput isäntien osumat iskivät Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon ja Matt Nieto – Rantasen syöttäessä niistä jokaisen. Näin ollen suomalaislaituri nousi koko NHL:n pistepörssin ykköseksi, kahden pisteen erolla MacKinnoniin ja neljällä pisteellä Toronto Maple Leafsin Auston Matthewsiin; Rantanen on nyt summannut 11 otteluun tehot 5+15=20.

Rantanen on jäänyt ainoastaan kerran kuluvan kauden aikana tehopisteittä, ja se tapahtui joukkueen viime ottelussa, kun Tampa Bay Lightning oli parempi numeroin 1-0. Yhden ottelun hiljaiselon jälkeen Rantanen löysi siis jälleen vireensä myös tehopisteiden muodossa.

Rantasen ketjukaverit Landeskog ja MacKinnon tehtailivat ottelussa 1+2 mieheen. Kun Landeskogilta, joukkueensa kapteenilta, kysyttiin ottelun jälkeen, onko heidän ketjunsa koko NHL:n paras, vastaus oli lyhyt ja yksinkertainen.