schedule 10 tammikuun 2019 - 08:52
person Joonas Eriksson

Pistepörssin toisena oleva Colorado Avalanchen Mikko Rantanen kuroi kiinni pistepörssin kärkimiestä Tampa Bayn Nikita Kucherovia viime yön NHL-kierroksella.

22-vuotias suomalaistähti iski tehot 1+1, kun Colorado Avalanche joutui taipumaan läntisen konferenssin ykköselle Calgary Flamesille lukemin 5-3.

Rantanen teki mahtavan esityön, kun Colorado avasi maalihanansa ensimmäisessä erässä.

Ajassa 16:32 Mikko Rantanen riisti upeasti kiekon Calgaryn puolustaja Noah Hanifiniltä ja syötti kiekon maalinedessä vapaalle olevalle Gabriel Landeskogille, joka siirsi kiekon Nathan MacKinnonille, jolla ei ollut vaikeuksia laittaa kiekkoa miltein tyhjään maaliin.

Seuraava tehopiste syntyi kolmannen erän viimeisellä minuutilla Coloradon maalin ollessa tyhjänä. Colorado yritti kivuta ottelussa tasoihin ja kova työ toi jonkinlaista tulosta, Rantanen iski kauden 20. osumansa ajassa 59:22.

Rantasen 4-3 -kavennusmaalista huolimatta Calgary onnistui vielä kertaalleen maalinteossa. Calgaryn hyökkääjä Matthew Tkachuk iski kiekon tyhjiin ja ottelu päättyi huikeassa vireessä ollelle kotijoukkueelle 5-3.

Avalanchen suomalaistähti on pistepörssin toisena huikeilla tehoilla (20+48=68). Piikkipaikalla on Tampa Bayn aivan käsittämättömässä vireessä oleva Nikita Kucherov, joka on ensimmäinen pelaaja tällä kaudella, joka on ylittänyt 70. tehopisteen rajan. Kucherov on tehoilla 21+51=71 ensimmäisenä NHL:n pistepörssissä.

Vihdoin on kansan vuoro puhua: Äänestä Vuoden Paras Urheilija!