schedule 5 lokakuun 2018 - 07:55

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen kiilasi heti suomalaisten pistepörssin johtoon, kun hän vietti Minnesota Wildia vastaan kahden pisteen iltaa.

Mikko Rantanen pelasi huikean viime kauden ja vei samalla nimiinsä suomalaisten sisäisen pistepörssin. NHL-kauden 2018-19 avauspelissä hän jatkoi siitä, mihin hän viime kaudella jäi: Colorado Avalanche kaatoi Minnesota Wildin 4-1, nuori suomalaislaituri iski tehot 1+1 ja kiilasi suomalaisten pistepörssin johtoon.

Minnesota Wild siirtyi ottelussa 1-0-johtoon Zach Parisen maalilla, jonka alusti Mikko Koivu upealla no-look-syötöllään.

Carl Söderberg tasoitti kuitenkin ottelun hieman ensimmäisen erän puolivälin jälkeen ja erätauolle lähdettiin lukemista 1-1.

Toisessa erässä maaleja jouduttiin odotella puolenvälin krouvin ylitse, mutta kellot pysähtyivät maalin merkeissä aikaan 30:26, kun Rantanen alusti tutkaparinsa Nathan MacKinnonin iskemän maalin.

Ottelu pysyi tasaisena loppuun saakka ja Avalanche ratkaisi ottelun vasta pari minuuttia ennen ottelun loppua, kun ensiksi Rantanen osui tyhjään maaliin ja 20 sekuntia ennen päätössummeria J.T. Compher teki saman tempun.