schedule 26 lokakuun 2018 - 09:00
person Marko Ollonqvist

Kaikki Montrealin suomalaispelaajat pisteillä – jopa torjuntavuorossa ollut suomalaisvahti Antti Niemi merkkautti tililleen syöttöpisteen.

Montreal Canadiens matkasi viime yönä Buffalo Sabresin vieraaksi. Kanadalaisseuran näkökulmasta lopputuloksena oli 3-4-tappio, mutta joukkueen suomalaiset olivat vireessä.

Ensimmäisenä tehopistemerkinnän tililleen keräsi Artturi Lehkonen, joka syötti ajassa 1:17 Max Domin iskemän avausmaalin. Lehkonen on tehnyt nyt kuluvan kauden aikana pisteet 1+5.

Toisessa erässä Joel Armia onnistui maalinteossa ja osuman alusti ensimmäistä NHL-kauttaan pelaava Jesperi Kotkaniemi. Kyseessä oli Armian (2+2), joka pääsi siis rokottamaan vanhaa seuraansa, kauden toinen maali ja Kotkaniemen neljäs syöttöpiste (0+4).

Päätöserän alkajaisiksi Domi iski illan toisen maalinsa ja kakkossyöttäjänä osumassa toimi kauden ensimmäisen pelinsä pelannut Antti Niemi.

Ottelutapahtumia selkeästi hallinnut Sabres nousi kuitenkin viimeisen seitsemän minuutin aikana rinnalle ja ohi, kun ensiksi Sam Reinhart tasoitti aikaan 53:07 ja Kyle Okposo iski 4-3-voittomaalin 1:01 ennen päätössummeria, ylivoimalla.

Sabresin ykkössankarit olivat tehot 0+3 kerännyt Jeff Skinner ja kaksi maalia viimeistellyt Jason Pominville.

Paljon ottelusta kertoo se, että Niemi venyi ottelussa kiekon eteen peräti 38 kertaa, kun taas toisessa päässä Carter Huttonille kirjattiin ainoastaan 19 torjuntaa.