schedule 14 marraskuun 2018 - 09:29

San Jose Sharksin tulokashyökkääjä Antti Suomela karvasi ja tälläsi harhasyötöstä kiekon ohi Saroksen, kun haipaidat kohtasivat Nashville Predatorsin.

San Jose Sharks aloitti kotiottelunsa vauhdikkaasti, kun se tälläsi avauserässä kiekon kolmesti Nashville Predatorsin Juuse Saroksen selän taakse.

Maalinteon aloitti Marcus Sörensen, 2-0-maalin iski ylivoimalla – pari minuuttia myöhemmin – Joe Pavelski ja isäntien kolmannesta osumasta vastasi Antti Suomela.

24-vuotias suomalaissentteri hankaloitti kovalla karvauksellaan vieraiden avauspeliä. Lopulta Predatorsin ruotsalaishyökkääjä Filip Forsberg antoi harhasyötön, joka kimposi suoraan laidasta tiensä parhaalle maalintekosektorille löytäneelle Suomelalle ja tämä tälläsi kiekon voimalla maaliin.

Ensimmäisen erän laukaukset menivät Sharksin eduksi peräti 18-5, mutta toiseen erään kaukaloon saapui sisuuntunut vierasjoukkue.

Predators iski keskimmäisen kaksikymppisen aikana kolme maalia ja tuli ottelussa tasoihin, Craig Smithin osuessa kertaalleen ja Forsbergin kahdesti. Toisen erän laukaukset menivät Predatorsille 15-6.

Päätöserän alkajaisiksi tennesseeläisvieraat menivät ottelussa johtoon, kun Rocco Grimaldi iski joukkueensa neljännen osuman. Huikea trilleri sai kuitenkin loppuhuipennuksensa, kun Sharks iski aikavälillä 13:05-13:18 kiekon kahdesti ohi Saroksen ja kipusi ottelun voittoon. Maaleista vastasivat Pavelski ja Joe Thornton.

Kyseessä oli Thorntonin NHL-uran 400:s maali ja hänen tehonsa 1 503 runkosarjaottelusta ovat 400+1032=1432. Myös puolustaja Erik Karlsson saavutti ottelussa henkilökohtaisen merkkipaalun: hän syötti joukkueensa toisen maalin ja kyseessä oli hänen NHL-uransa 400:s syöttöpiste runkosarjassa.

Huikeaa! Betsafen kisassa palkintoina NHL Winter Classic- ja NBA-matkat!