schedule 16 joulukuun 2018 - 05:35
person Teemu Sohkanen

Aleksander Barkov otti joukkueensa reppuselkään, kun Florida Panthers kaatoi Toronto Maple Leafsin jatkoajalla lukemin 4-3.

Aleksander Barkov nosti samalla pistesaldonsa 31 tehopisteeseen (14+17).

Suomalaisen ensimmäinen maali syntyi aivan ensimmäisen erän lopulla – niin sanottu pukukoppimaali. Maple Leafsille tuomittiin joukkuerangaistus, jonka seurauksena Panthers siirtyi Barkovin maalilla 1-0 johtoon.

Kotijoukkue Panthers siirtyi ottelun puolenvälin tienoilla jo 2-0 johtoon, ja jälleen ylivoimalla. Maple Leafsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen istui jäähyaitiossa koukkaamisesta.

Kolmannessa erässä vieraat kampesi jo tasoihin, kunnes suomalaiskapteeni vei isännät jälleen johtoon. Troy Brouwer antoi namu passin keskelle lähes parhaalle mahdolliselle maalinteko sektorille, josta Barkov ei erehtynyt.

Barkovin 3-2 johtomaali syntyi ajassa 56:48 ja kaikki näytti hyvältä, mutta niin vain vieraat kampesivat itsensä Mitchell Marnerin maalilla jälleen tasoihin ja vei ottelun jatkoajalle.

Jatkoaikaa pelattu 03:24, kun suomalaishyökkääjä iski ottelun voittomaalin ja samalla tuli hattutemppu täyteen.

Hattutemppu oli Barkoville varmasti ikimuistoinen, sillä se oli hänen uransa ensimmäinen laatuaan.

Ottelussa tehtiin samalla suomalaishistoriaa, kun Henrik Borgström nostettiin mukaan kokoonpanoon ja näin ollen hänestä tuli 49:s NHL:ssä pelannut suomalaispelaaja tämän kauden aikana, joka on suurin määrä koskaan.

LeoVegas arpoo unelmien lomamatkan Lappiin!