Tyttöleijonat kaatoivat upeasti pronssiottelussa Venäjän

schedule 13 tammikuun 2019 - 08:33
person Joonas Eriksson

Suomen alle 18-vuotiaat tyttöleijonat voittivat MM-pronssia, kun Venäjä kaatui pronssiottelussa lukemin 3-0.

Molemmat maalivahdit pitivät maalinsa puhtaana ensimmäisessä erässä. Toisen erän alkupuolilla tyttöleijonat iskivät kaksi maalia hieman yli puolen minuutin sisään.

Ensin osui Suomen Viivi Veinikka ajassa 02:59, ja hieman yli 30 sekuntia myöhemmin Elli Suoranta iskee Suomen 2-0 -johtoon.

Viimeisestä maalista vastasi Julia Liikala, joka pääsi viimeistelemään loppunumerot tyhjään maaliin.

Suomen suurinpana sankarina toimi maalivahti Erica Jaskari, joka piti Suomea pystyssä, varsinkin päätöserässä, kun tyttöleijonat ottivat  rangaistuksia.

Pronssimitali oli tyttöleijonin historian toinen. Edellinen kerran mitallijuhlia pidettiin vuonna 2011, kun alle 18-vuotiaat tyttöleijonat voittivat pronssia.

Vihdoin on kansan vuoro puhua: Äänestä Vuoden Parasta Urheilijaa!