Tyttöleijonat jatkoaikavoitolla MM-välieriin – tasoitusmaali syntyi viime hetkillä

schedule 10 tammikuun 2019 - 10:42
person Joonas Eriksson

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkomaajoukkue kaatoi Ruotsin puolivälierissä Japanin Obihirossa.

Naapurimaa Ruotsi kaatui jatkoajalla Elisa Holopaisen osumalla lukemin 3-2. Osuma oli Holopaiselle turnauksen viides.

Ottelun avausmaali syntyi vasta toisessa erässä, kun Suomen Sanni Rantala iski joukkueensa 1-0 -johtoon.

Ruotsi nousi 0-1 tappioasemasta ottelussa 2-1 -johtoon. Ruotsin maaleista vastasi Hanna Thuvik ja Thea Johansson.

Ottelu näytti vahvasti menossa Ruotsille, mutta Suomi päätti otti maalivahdin pois kolmannen erän lopussa, kun peliaikaa oli pelaamatta ainoastaan kaksi minuuttia.

Yksi lisä kenttäpelaaja tuotti Suomelle tulosta, kun Nelli Laitinen iski Suomen tasoihin ajassa 58:02.

Suomen maalivahti Erica Jaskari keräsi ottelussa 23 torjuntaa.

Tyttöleijonat kohtaa välierässä lauantaina USA:n.