Superlupaus Otto Virtanen eteni Australian avoimien toiselle kierrokselle – voitto irtosi vasta supertiebreikissä

schedule 19 tammikuun 2019 - 08:02
person Joonas Eriksson

Tenniksen superlupaus Otto Virtanen nappasi taisteluvoiton Australian avoimien poikien tennisturnauksessa.

Turnauksessa kolmanneksi sijoitettu Otto Virtanen kohtasi ensimmäisellä kierroksella villin kortin saaneen australialaisen Stefan Storchin, joka kaatui lopulta lukemin 6-1, 6-7(6-8), 7-6(10-6).

17-vuotiaan Virtasen alku oli lupaava. Ensimmäinen erä meni suvereenisti suomalaislupaukselle. Toisessa erässä australialainen laittoi kampoihin ja toinen erä eteni tiebreikkiin. Virtasella oli toisessa erässä jo viisi ottelupalloa, mutta villin kortin saanut Storchin selvitti jokaisen ja vei toisen erän nimiinsä.

Kolmannessa erässä oli vuorostaan Virtasen vuoro selvittää ottelupalloja. Storchin johti ottelua 5-4 ja hänen olisi pitänyt pitää enää oma syöttönsä, niin australialainen olisi edennyt Australian avoimien toiselle kierrokselle, mutta Virtanen mursi vastustajansa syötön ja selvitti pelissä kaksi ottelupalloa ja tasoitti tilanteen 5-5.

Australian avointen uuden käytännön mukaan ratkaisevassa erässä, jos tilanne on 6-6 pelataan supertiebreak kymmeneen pisteeseen. Sen Virtasen selvitti helposti lukemin 10-6.

Virtanen kohtaa toisella kierroksella ruotsalaisen Gustaf Strömin.