Manchester Unitedin aloitus on surkein lähes 30 vuoteen – Mourinho menettänyt pukukopin

schedule 29 syyskuun 2018 - 19:27

Manchester Unitedin aloitus on surkein lähes 30 vuoteen seuran omassa historiassa: tänään se hävisi vieraissa West Hamille lukemin 1-3.

Manchester United on ollut myrskyn keskellä läpi kauden. Jose Mourinho vaikuttaa menettäneen pelin lähes täydellisesti ja se on ollut nähtävissä muun muassa siitä, miten hän on käyttäytynyt mediaa kohtaan.

Tänään joukkue matkasi kriittisessä pelissä, pelattuaan viime viikolla kotonaan tasapelin Wolvesin kanssa ja hävittyään Carabao Cupissa Championshipissä pelaavalle Derbylle, West Hamin vieraaksi. Ja kriisi – se sen kuin syvenee, sillä United hävisi ottelun West Hamille lukemin 1-3.

Isännät siirtyivät ottelussa johtoon jo 5. peliminuutilla, kun Felipe Anderson ohitti David De Gean ja hieman ennen puoliaikaa pallo päätyi Victor Lindelöfin kautta Unitedin maaliin. Ensimmäistä maalia ei tosin olisi kuulunut hyväksyä, sillä se syntyi paitsioasemasta.

Toisella puoliajalla Marcus Rashford kavensi ottelun 73. peliminuutilla, mutta vain minuuttia myöhemmin Marko Arnautovic palautti lontoolaisisännät takaisin kahden maalin johtoasemaan.

Tappion myötä Unitedin alku kaudelle on surkein sitten kauden 1989-1990 – siis ajankohdan, joka oli tuoda Sir Alex Fergusonille potkut Red Devilsin peräsimestä.

Tällä hetkellä tosiasia onkin se, että välienselvittelyt sekä Antony Martialin että Paul Pogban kanssa, riehuminen median edessä ja johtamistavat ovat koitumassa Jose Mourinhon kohtaloksi. Hän on selvästikin menettänyt pukukoppinsa ja tilanne vaikuttaa ulospäin niin pahasti tulehtuneelta, ettei seuran johtoportaalla ole enää kuin yksi vaihtoehto: antaa portugalilaiselle monoa.

Monet pitävät Mourinhon potentiaalisimpana seuraajaehdokkaana viime kauden jälkeen Real Madridin jättänyttä Zinedine Zidanea, mutta myös Wolvesin loistavaan lentoon johdattanut portugalilainen Nuno on niin ikään yksi ilmoille heitetyistä vaihtoehdoista.