Kommentti: Estääkö suomalainen perisynti Valtteri Bottasta toistamasta Rosbergin tempun?

schedule 22 heinäkuun 2019 - 23:35
person Marko Ollonqvist

Estääkö suomalainen perisynti Valtteri Bottasta toistamasta Rosbergin tempun ja sen myötä Lewis Hamiltonin päihittämisen MM-taistelussa?

F1-uransa ainoan maailmanmestaruuden vuonna 2016 voittanut, ja mestarina radoilta poistunut, Nico Rosberg paljasti viime F1-kisaviikonlopun aikana turvautuneensa urheilupsykologin apuun juuri MM-tittelin tuoneella F1-kaudella.

Rosbergin mukaan urheilupsykologin palveluihin turvautuminen oli se ratkaiseva seikka Lewis Hamiltonin lyömiseen ja saksalaissuomalainen kuljettaja kertoikin, ettei brittikuskin lyöminen ole mahdollista ilman äärimmäisiin tapoihin turvautumista.

Nykyisin Hamiltonin tallikaverina toimiva Valtteri Bottas on kyennyt kuluvan kauden aikana haastamaan viisinkertaisen maailmanmestarin paremmin kuin koskaan aiemmin, mutta siitä huolimatta Hamilton johtaa F1-sarjaa kymmenen ajetun osakilpailun jälkeen jo 39 pisteen erolla.

Rosberg ehdotti Iso-Britannian GP:n aikana Reutersille antamassaan haastattelussa samaa lähestymistapaa Bottakselle, siis urheilupsykologiin turvautumista, mutta suomalaiskuljettaja ei lämmennyt ajatukselle Motorsportin haastattelussa.

“En usko, että se toimisi minulle. Jokainen urheilija ja jokainen ihminen on oma yksilönsä. Jotkut tarvitsevat ulkopuolista apua. Minulla on ympärilläni paljon ihmisiä, joille voin puhua. Minulle peilikuva antaa vastaukset, jos minulla on vaikeuksia tai epäilyksiä. Ratkaisen ne yleensä itse, joten en näe hyötyä siitä.”

Urheilupsykologien käyttö on lisääntynyt urheilijoiden keskuudessa 2000-luvun aikana todella voimakkaasti ja monelle se on toiminut sen edessä seisseen viimeisen esteen raivaajana. Kovin usein tuo viimeinen este löytyy nimenomaan urheilijan omasta pääkopasta.

888sport tarjoaa erinomaisen tervetuliaistarjouksen uusille asiakkailleen!

NAPPAA JOPA 100 € BONUSRAHAA VEDONLYÖNTIIN!

Suomalaisten keskuudessa urheilupsykologin palveluiden käyttö ei ole kovinkaan yleistä ja monesti suomalaisurheilijoilla on vaikeuksia suoriutua parhaalla tavalla kaikkein kovimmissa paikoissa; jokainen meistä on joutunut todistamaan läjäpäin niitä niin sanottuja koottuja selityksiä, vaikkakin todellisuudessa ongelmat ovat olleet enemmän henkisellä puolella.

Suomalaiselle ihmiselle ulkopuoliseen apuun turvautuminen on enemmän kuin usein se viimeinen keino, sillä meille omien vaikeuksien myöntäminen muille ihmisille on luonteenpiirteistä johtuen erittäin vaikeaa. Turhista ei niin sanotusti rutista.

Kuten Valtteri Bottas totesi, hänellä on ympärillään paljon ihmisiä, joille hän voi puhua, mutta asia ei ole suinkaan näin yksinkertainen. Näiltä läheisiltä ihmisiltä ei nimittäin löydy samanlaisia työkaluja mentaalipuolen haasteiden purkamiseen kuin alan ammattilaisilta.

Puhuminen toki auttaa jonkin verran, mutta asian ydin ei ole pelkästään vaikeuksista tai haasteista puhuminen, vaan ennen kaikkea oikeanlaisten ratkaisujen löytäminen umpisolmujen purkamiseen.

Eikä urheilijalla tarvitse olla mitään jättimäisiä umpisolmuja siellä pääkopassa, että urheilupsykologista olisi apua; itse asiassa kyse on monella tapaa ennaltaehkäisevästä työstä, jolla estetään niiden umpisolmujen syntyminen ja pidetään mieli tavoitteessa.

Bottaksen kannattaisi tässä kohtaa ainakin harkita vakavammin Nico Rosbergin ehdotusta, sillä kyseessä on viimeisten viiden F1-kauden osalta ainoa kuljettaja, joka on kyennyt lyömään Lewis Hamilton ja hän tarvitsi siihen nimenomaan äärimmäisiä keinoja.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord