Kimi Räikkönen voitti Austinin F1-kilpailun! Esti Verstappenin kanssa Hamiltonin mestaruusjuhlat

schedule 21 lokakuun 2018 - 22:49

Heti lähdössä Lewis Hamiltonin ohittanut Kimi Räikkönen voitti Austinin F1-kilpailun ja oli siten ainakin siirtämässä brittikuskin mestaruusjuhlat tuonnemmaksi.

Kimi Räikkönen ajoi Teksasin Austinissa ajetussa F1-osakilpailussa upeasti voittoon, joka oli suomalaiskonkarin ensimmäinen yli viiteen vuoteen. Edellisen kerran Räikkönen oli päässyt nousemaan podiumilla ykköspaikalle kauden 2013 avanneessa Australian GP:ssä.

Räikkönen sai kisaan erinomaisen startin, kun hän ohitti röyhkeällä tavalla Lewis Hamiltonin heti lähdössä. 39-vuotias suomalainen johti kisaa noin puoleenväliin saakka, kunnes menetti johtoasemansa aiemmin varikolla käyneelle Hamiltonille.

Kaksikko oli kuitenkin radalla erilaisilla taktiikoilla, Räikkönen yhden pysähdyksen ja Hamilton kahden pysähdyksen, ja lopulta se lähdössä tapahtunut ohitus nousi arvoon arvaamattomaan, kun suomalaiskuljettaja jätti äärimmäisen niukalla erolla taakseen kakkoseksi sijoittuneen Max Verstappenin sekä kolmanneksi ajaneen Lewis Hamiltonin.

Samalla varmistui myös se, ettei Hamilton päässyt vielä juhlimaan maailmanmestaruutta; hänen olisi pitänyt ottaa Austinin kisassa kahdeksan pistettä Sebastian Vetteliä enemmän, maailmanmestaruuden varmistaakseen, mutta Hamilton sai kolmossijastaan 15 pistettä ja Vettelin ohitettua aivan kilpailun lopulla Valtteri Bottaksen – nousten neljänneksi – ero kasvoi ainoastaan kolmella pisteellä.

Huikeaa! Betsafen kisassa palkintoina NHL Winter Classic- ja NBA-matkat!