Donald Trumpin 18 golf-mestaruutta osoittautuivat suureksi huijaukseksi!

schedule 3 huhtikuun 2019 - 02:27

Donald Trumpin 18 golf-mestaruutta osoittautuivat suureksi huijaukseksi: Yhdysvaltain presidentti on puhunut täyttä palturia golf-saavutustensa suhteen.

Yhdysvaltain presidentti Donald J. Trump tunnetaan ahkerana golfaajana ja hän omistaa itse useita golf-klubeja.

Hän itse on väittänyt voittaneensa 18 seuramestaruutta golfissa, eri klubien alaisuudessa, mutta hänen puheensa ovat osoittautuneet valheeksi.

The Guardian tietää nimittäin kertoa, että Donald Trumpin nimeä ei löydy mestaruustaululla mistään muualta kuin hänen omistamiltaan golf-klubeilta ja niidenkin kohdalla totuus on jotain aivan muuta.

Presidentin nimi komeilee Trump International -golf-klubin, joka sijaitsee Floridassa, seinällä kolmesti: hän on siis taulun mukaan voittanut klubimestaruuden kolmesti – vuosina 1999, 2001 ja 2009. Ongelmana vain on se, että koko klubia ei ollut vielä vuonna 1999.

Sen sijaan Trump oli pelannut marraskuussa 1999 muutaman klubilaisen kanssa ja voitettuaan kisan, hän oli julistanut voittonsa mestaruudeksi.

Maaliskuussa 2013 Trump twiittasi voittaneensa jälleen Trump Internationalin klubimestaruuden, mutta jostain syystä klubin seinällä olevassa plakaatissa lukee Tom Roushin nimi.

Klubimestaruuden sijaan Trump oli voittanut, toisin kuin hän siis väitti, klubin senioripelaajien mestaruuden – ei siis kilpailua, jossa on mukana valtava määrä äärimmäisen hyviä golfareita ja todellisia tulevaisuuden superlupauksia.

Ero näiden kahden mestaruuden välillä on luokkaa jättimäinen ja Trumpin twiitti ei siis yksinkertaisesti pitänyt paikkansa.

– Muistan, miten Melania Trump kysyi “mikä on tämä supersenioreiden sarja”. Siihen Herra Trump vastasi superseniorien mestaruuden olevan paljon suurempi asia kuin klubimestaruus, Trumpin Westchester-klubin johtajana toiminut Ian Gillule muistelee.

Trump on voittanut aikanaan myös New Jerseyssä sijaitsevan Trump Bedminster -klubin seniorimestaruuden – noin 120 kilometrin päästä itse klubilta.

Trump oli ehdottanut, että senioriturnaus tulisi muuttaa yli 50-vuotiaiden sarjaksi, mutta hän oli unohtanut, että tuohon joukkoon mahtuu pelaaja, jota vastaan hänellä ei ollut mitään jakoa. Niinpä hän päätti lähteä turnauspäivänä Philadelphiassa sijaitsevan klubinsa radalle yhdessä ystävänsä kanssa. Bedminster-klubin sisäpiiriläisen mukaan Trump soitti myöhemmin päivän aikana, kertoi golfanneensa tuloksen 73 ja sanoi, että hänet tulee tituleerata Bedminster-klubin mestariksi.

Koska puhelimeen vastannut työntekijä halusi pitää työpaikkansa, Trump tituleerattiin mestariksi ja hänen nimensä iskettiin seinälle sen kunniaksi.

– Joku oli sitten jutellut Trumpin caddyna Philadelphiassa toimineen henkilön kanssa ja kysynyt Trumpin tuloksesta. Hän oli sanonut “ehkä jotain 83 ja sekin on kohteliaasti sanottu”. Sellaista p*skaa hän suoltaa aina täällä, lähde kertoo.

Useampi kuin yksi lähde muistaa puolestaan tilanteen, jossa Trump oli saapunut Bedminsterin klubitalolle. Presidentti ei ollut osallistunut näihin turnauksiin, mutta juuri kun mestarin nimilaattaa oltiin laittamassa seinälle, Trump oli sanonut voittaneensa kyseisen kilpailijan jatkuvasti ja vaatinut omaa nimeään seinälle oikean voittajan sijaan.

Golf Digest -lehdelle kertomistaan 18 klubimestaruudesta 12 on siis seniorisarjan mestaruuksia. Jäljelle jää kuusi klubimestaruutta, mutta osa niistä on saatu kumottua.

Vuonna 2001 hän voitti Trump Westchester -klubin mestaruuden, mutta rata ei ollut tuolloin vielä auki. Hän voitti saman klubin mestaruuden myös vuonna 2002, mutta tuolloin radalla oli vain yhdeksän reikää, joten sitä ei voida laskea viralliseksi mestaruudeksi. Jäljelle jää neljä mestaruutta ja yksi niistä on niin ikään Westchesteristä, vuodelta 2004.

– Voin kertoa ihan faktana, että se ei ole totta. Hän ei voittanut ainoatakaan mestaruutta kahdeksan siellä työskentelemäni vuoden aikana. Rakastin työskennellä Herra Trumpille, mutta jotkut ottavat erivapauksia totuuden suhteen, Gillule kertoo.

Vuonna 2007 Trump osallistui Westchesterin mestaruuskisaan, jossa hän putosi ensimmäisellä kierroksella 15-vuotiaalle Adam Levinille, vaikka hankki tälle kahdella reiällä tappion “sääntöjen rikkomisesta”.

Kaiken kaikkiaan The Guardian pystyi näistä 18 mestaruudesta 16 valheeksi ja kaksi “epäselviksi”.

Uefa pyllisti tasa-arvolle – naisten peleissä ei saa soittaa Mestarien liigan hymniä!