FIFA määräsi Andreas Granqvistille jättisakot vääränlaisten sukkien käyttämisestä.

KUVA: FIFA iski Ruotsin kippari Andreas Granqvistille jättisakot vääristä sukista!

FIFA iski Ruotsin kippari Andreas Granqvistille jättisakot, jotka tulevat olemaan yhteensä yli 100 000 euroa, vääristä sukista!

Monet huippufutaajat, kuten Alexis Sanchez, Gareth Bale ja Luis Suarez käyttävät nykyisin Trusoxin sukkia, jotka on suunniteltu nimenomaan jalkapalloilijoiden käyttöön.

Myös Ruotsin kapteenina MM-kisoissa toiminut Andreas Granqvist käyttää samaisia sukkia ja hänellä oli ne jalassaan myös jalkapallon MM-kisoissa.

Jalkapallon kattojärjestö FIFA ei katsonut tätä hyvällä: ensiksi se varoitti kokenutta ruotsalaispuolustajaa, ja kun hän piti samaisia sukkia myös seuraavassa ottelussa, määrättiin hänelle yli 50 000 euron sakko.

Nyt Granqvistia odottaa myös toinen 50 000 euron sakko. Hän nimittäin päätti jättää FIFAn asettaman rangaistuksen tietyssä mielessä huomioimatta, sillä hän käytti samaisia sukkia myös Englantia vastaan pelatussa puolivälieräottelussa.

Toki Granqvist oli peittänyt sukat keltaisella teipillä, mutta tämä ei kelvannut FIFAlle, vaan se näki sukkien käyttämisen edelleen sääntörikkomuksena – näkyivät ne selkeästi ulkopuolisille tai ei.

Puolivälierätappiosta seuranneen valtaisan pettymyksen lisäksi takaisin kotimaahansa palaava Granqvist joutuu siis niellä yhteensä yli 100 000 euron taloudelliset menetykset.

FIFA on äärimmäisen tarkka tällaisissa asioissa: se ei anna ilmaista näkyvyyttä yhdellekään yritykselle mitään kautta, sillä esimerkiksi eri urheilumerkit maksavat järjestölle maltaita saadakseen näkyvyyttä MM-kisojen yhteydessä.

Lue myös:
VIDEO: “Tervetuloa” kotiin! Fanit kivittivät Brasilian bussia

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord