Washington Capitalsin venäläistähti Alexander Ovechkinilla enemmän 50 maalin kausia kuin koko muulla NHL:llä yhteensä!

Mykistävä tilasto: Alexander Ovechkinilla enemmän 50 maalin kausia kuin koko muulla NHL:llä yhteensä!

Mykistävä tilasto kertoo kaiken Washington Capitalsin kipparin maalintekotaidoista: Alexander Ovechkinilla enemmän 50 maalin kausia kuin koko muulla NHL:llä!

Kun Alexander Ovechkin iski lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kaksi maalia Tampa Bay Lightningin verkkoon, tarkoitti se hänelle jo NHL-uran kahdeksatta vähintään 50 runkosarjamaalin kautta (lue lisää täältä).

Se tarkoitti myös sitä, että Ovechkinilla on kasassa kolmanneksi eniten 50 runkosarjamaalin kausia; edellä ovat ainoastaan Mike Bossy ja Wayne Gretzky, joilla molemmilla on niitä yhdeksän.

Monien papereissa Ovechkin on sinetöinyt viimeistään viime vuosien aikana asemansa lajinsa kaikkien aikojen parhaana maalintekijänä ja siitä ei ole ainakaan kahta sanaa, kuka on nykyhetken osalta se ykkönen.

Itse asiassa eräs mykistävä tilasto kertoo kaiken oleellisen siitä, miten poikkeuksellisesta maalintekijästä Ovechkinin kohdalla puhutaan: hänellä on enemmän 50 runkosarjamaalin kausia kuin koko muulla NHL:llä yhteensä, mitä tulee nykyisin maailman kovimmassa kiekkoliigassa viilettäviin pelaajiin.

Muilla pelaajilla 50 runkosarjamaalin kausia on yhteensä seitsemän – siis yksi vähemmän kuin Ovechkinilla – ja ainoastaan Ilya Kovalchuk sekä Steven Stamkos ovat yltäneet nykypelaajista useampaan kuin yhteen; molemmilla on kaksi 50 maalin kautta.

Tilanne saattaa toki muuttua vielä kuluvalla kaudella, sillä Edmonton Oilersin Leon Draisaitlilla on kasassa kuluvan kauden osalta 47 maalia ja Toronto Maple Leafsin John Tavaresilla 45, kun molemmilla on runkosarjaa jäljellä neljä ottelua, mutta Ovechkinin ylivoimaa se ei muuta miksikään.

Ovechkin on iskenyt nyt 1 081 pelaamassaan NHL:n runkosarjaottelussa 658 maalia ja siihen päälle 121 pudotuspeliottelussa 61 osumaa.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Valtteri Bottas johtaa edelleen MM-sarjaa – tältä taulukot näyttävät!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord