Jarmo Kekäläisen piina kasvaa – Artemi Panarin vahvisti suuntaavansa vapaille pelaajamarkkinoille

schedule 10 helmikuun 2019 - 02:54
person Marko Ollonqvist

Artemi Panarinista tulee vapaa agentti ensi kesänä, päättää sitten Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen mitä tahansa.

Columbus Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen tuska kasvoi roppakaupalla, kun Artemi Panarin antoi julkisen lausunnon, jossa hän vahvisti suuntaavansa ensi kesänä vapaille pelaajamarkkinoille.

– Haluan testata vapaat pelaajamarkkinat. On olemassa mahdollisuus, että tekisin jatkosopimuksen Blue Jacketsin kanssa, mutta haluan nähdä kesällä, onko tarjolla joitain parempia vaihtoehtoja, Panarin kertoi nykyisen seuransa verkkosivuilla.

Panarinin viesti tarkoittaa sitä, että hänestä tuli juuri lähes mahdoton kaupattava.

NHL:stä tuskin löytyy seuraa, joka on valmis antamaan vaihtokaupassa pelaajasta, joka saattaa ensi kesänä päätyä aivan johonkin toisaalle, Blue Jacketsin haluaman ison vaihtopaketin.

Joku toki voi tehdä tarjouksen ohiolaisseuran venäläistähdestä, mutta se tulee olemaan merkittävästi vaatimattomampi kuin Kekäläisen tiettävästi pyytämät 1. kierroksen varausvuoro, huippulupaus tai nuori NHL-pelaaja ja jokin toinen korkean luokan vahvistus.

Kekäläisen ei siis käytännössä ottaen kannata lähteä kauppaamaan seuran ykköstähteä, mutta onko edes jonkinlaisen vastineen saaminen parempi vaihtoehto kuin Panarinin menettäminen ilmaiseksi ensi kesänä?

Ehkä jokin Stanley Cupista taisteleva seura voisi olla Panarinin puheista huolimatta valmis luopumaan esimerkiksi ensimmäisen kierroksen varausvuorostaan ja ottamaan riskin, että venäläisestä tulee vain loppukauden ajaksi rental-pelaaja; samaan aikaan Blue Jackets voisi kenties saada varattua mahdollisella 1. kierroksen vuorolla “uuden Panarinin”.

Niin tai näin, Panarin teki Kekäläisen työstä melkoisen ison askeleen verran hankalampaa.

– Nautin täällä olosta ja haluan vain pelata jääkiekkoa. Jos Jarmo kauppaa minut, mitään ei ole tehtävissä, ja ymmärrän sen olevan bisnestä. Kun Chicago Blackhawks kauppasi minut, ei GM Stan Bowman kysynyt minulta asiasta mitään. Ymmärrän siis Jarmon mahdollisen ratkaisun, koska myös Chicago vain päätti vain kaupata minut.

– Vapaiden pelaajamarkkinoiden myötä pääsen tilanteeseen, jossa minua ei voi treidata, koska saan itse kontrolloida tilannettani. Juuri nyt en kontrolloi sitä, joten tässä tilanteessa olen vain jääkiekkoilija.

Panarin on yhdistetty todella vahvasti Florida Panthersiin, johon hänen joukkuekaveriaan ja saman pelaaja-agentin asiakkaana olevaa Sergei Bobrovskya ollaan viemässä vauhdilla. Panarin itse ei kuitenkaan ottanut kantaa yksittäisten seurojen osalta.

– Juuri nyt minulla ei ole mielessä mitään tiettyä seuraa, mihin haluan mennä. Ei ole siis vain yhtä seuraa, vaan monta. Katsotaan siis, mitä tapahtuu kesällä, mutta juuri nyt en tiedä, missä haluan pelata.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
Tervetuloa Ninja Casinolle – kotiutukset tilille viidessä minuutissa!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord