Floyd Mayweatherilta upea ele: maksaa menehtyneen George Floydin hautajaiset!

schedule 2 kesäkuun 2020 - 11:57
person Marko Ollonqvist

Nyrkkeilylegenda Floyd Mayweatherilta upea ele: yhdysvaltalainen maksaa poliisiväkivallan seurauksena menehtyneen George Floydin hautajaiset.

Jokainen vähääkään urheilua seurannut tietää Floyd Mayweatherin niin sanotusti kylpevän rahassa, joten hänelle hautajaisten maksaminen ei tunnu taloudellisesti missään. Mutta nyt ei ole kyse rahasta, vaan mielettömän upeasta eleestä.

Tummaihoinen George Floyd menehtyi täysin tarpeettoman poliisiväkivallan seurauksena viime viikolla ja se käynnisti Yhdysvalloissa valtaisat mielenosoitukset. Nyt Mayweather haluaa auttaa läheisensä menettänyttä Floydin perhettä kustantamalla hänen hautajaiset ja perheen kerrotaan hyväksyneen nyrkkeilylegendan tarjouksen.

– Hän varmasti suuttuu siitä, että sanon tämän ääneen, mutta kyllä – hän maksaa ehdottomasti hautajaiset, Mayweather Promotions -pomo Leonard Ellerbe paljastaa ESPN:n haastattelussa.

Ellerben mukaan Mayweather on auttanut vastaavalla tavalla lukuisia ihmisiä viimeisten 20 vuoden aikana, mutta hän ei ole halunnut puhua niistä julkisesti ja samat sanat pätevät siis tähän tapaukseen.

George Floydin perheen asianajaja on kertonut, että hautajaiset tullaan järjestämään 9. kesäkuuta, Houstonissa. Sitä ennen Minneapolisissa järjestetään erillinen muistotilaisuus tämän viikon torstaina ja Pohjois-Carolinassa, jossa Floyd oli syntynyt, tämän viikon lauantaina.

Urheilumaailma suree Floydia siinä, missä monet muutkin, ja useat urheilijat ovatkin ottaneet julkisesti kantaa ihonväriin perustuvaan profiiliin, rasismiin ja vähemmistöjen kohtaamaan syrjintään; esimerkiksi NHL-seura Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews otti tapahtuneeseen varsin tunteikkaalla tavalla kantaa ja F1-kuljettaja Lewis Hamilton vaati puolestaan F1-tähdiltä niin ikään reaktiota tilanteeseen.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord