NHL: Minnesota Wild – Chicago Blackhawks | Tärkeitä pisteitä jaossa pudotuspelejä ajatellen

schedule 4 helmikuun 2020 - 18:58
person Jarkko Mäensivu

Ensi yönä NHL:n runkosarjaottelussa vastakkain pisteistä taistelevat Minnesota Wild ja Chicago Blackhawks. Ottelu pelataan Xcel Energy Centerissä.

Lähtökohdat otteluun

Kotijoukkue Minnesota Wildin edellinen ottelu päättyi tappioon Boston Bruinsia vastaan. Wild ei kyennyt haastamaan Bruinsia pelillisesti ollenkaan, jonka takia Wild hävisikin murskalukemin 1-6. Minnesota Wildin pudotuspelihaaveet alkavat pikkuhiljaa karata käsistä, sillä piste-ero pudotuspeleihin on tällä hetkellä seitsemän pistettä. Wild majailee Läntisessä konferenssissa sijalla 12, ja omassa divisioonassa sijalla viimeisenä.

Vierasjoukkue Chicago Blackhawksin edellinen ottelu oli Arizona Coyotesia vastaan, joka päättyi voittomaalikilpailun jälkeen 3-2 Hawkseille. Hawks taistelee vielä kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta, ja tänään on vuorossa oman divisioonan ottelu – kyseessä on siis todella tärkeät pisteet. Hawks majailee Läntisen konferenssin sijalla yhdeksän, omassa divisioonassa Hawks on neljäntenä.

Minnesota Wild kertoimien puolesta ennakkosuosikkina

Kotijoukkue Minnesota Wild lähtee otteluun kertoimien puolesta ennakkosuosikkina, jota allekirjoittanut ei ymmärrä. Wildin joukkue ei todellakaan ole hyvä, eikä se ole koko kauden aikana esittänyt pelillisesti mitään erikoista. Wildin heikko alkukausi on saatu selätettyä, mutta joukkue ei vieläkään kerää pisteitä tarvittavalla tahdilla, että he pelaisivat pudotuspeleissä. Wildin joukkueesta puuttuu kärkipään viimeistelijät, joka näkyy selkeästi Wild-leirin pelaamisessa. Wild kykenee luomaan hyvin paikkoja, mutta viimeistelemisen kanssa on ongelmia.

Eric Staal, Mats Zuccarello, Zach Parise, Jason Zucker ja Kevin Fiala on Wildin runkopelaajat, jotka pelaavat ratkaisevissa rooleissa. Staalin ja Parisen parhaat vuodet ovat takana, joka tarkoittaa sitä, että he eivät ole enää läheskään niin relevantteja pelimiehiä kuin aikaisemmin. Wildin puolustuspelaaminen on ollut tällä kaudella karmeaa katsottavaa, jopa huonompaa kuin Blackhawksin. Wild päästää ottelua kohden 3,33 maalia omiin, vierasjoukkue Hawks päästää vuorostaan 3,06.

Hawksin joukkueesta löytyy enemmän nuoria ja nälkäisiä kavereita kuin Wildilta, mutta myös nämä aikaisemmin mainitsemat kärkipään viimeistelijät. Hawksin ongelmakohtana tällä kaudella on ollut puolustuspelaaminen, mutta nyt voi sanoa, että Hawksin puolustuspelaamisen ongelmat ei vedä vertoja Wildille. Kauden edetessä Hawksin puolustuspelaaminen on parantunut roimasti, jonka takia maalimäärät omaan päähän ovat laskeneet. Patrick Kane on saanut uudet ketjukaverit, kun loukkaantumisista kärsivät pelaajat ovat palanneet kokoonpanoon. Jonathan Toews ja Dominik Kubalik pelaavat vieläkin yhdessä ykkösessä, ja heiltä on lupa odottaa hyviä asioita. Maalissa aloittavat todennäköisesti Devan Dubnyk ja Robin Lehner. Etu maalivahdeista siis Hawksilla.

Pelivalintana liuskalle lähdetään pelamaan Chicago Blackhawksin voittoa lopullisena

Pelivalinta | Panostus

Chicago Blackhawks ml | 3/5 yksikköä

pinnacle TARJOAA KERTOIMEN 2,14

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord