UEFA Nations League: Suomi - Irlanti

UEFA Nations League: Suomi – Irlanti | Huuhkajat taistelee lohkovoitosta

Suomi pelaa neljännen Nations League-ottelunsa tänä syksynä, kun vastaan asettuu jo kertaalleen kaadettu Irlanti. Ottelu alkaa klo 19.00.

Suomi palasi Puola-tappion jälkeen voittojen tiellä, kun Bulgaria kaatui sunnuntai-iltana komeasti 2-0. Maalintekijöinä onnistuivat Robert Taylor ja supervaihtomies Fredrik Jensen. Suomen esitys Bulgariaa vastaan oli hyvä. Vaikka Bulgaria painosti molempien puoliaikojen alussa rajusti, ei Suomella lopulta ollut ongelmia selvittää tiukkoja tilanteita. Paulus Arajuuren paluu puolustuksen johtajaksi rauhoitti selvästi Suomen peliä.

Voiton ja Walesin Irlanti-tasapelin myötä Suomi taistelee edelleen jopa oman lohkonsa voitosta ja noususta A-liigaan. Eroa lohkokärki Walesiin on vain piste, mutta tavoitteen onnistumiseen tarvitaan myös Irlantia vastaan ehjä esitys ja kotivoitto. Bulgariaa vastaan pallonhallinta oli 50%-50% ja maalintekoyritykset 8-8, mutta Irlantia vastaan ohjat pitäisi olla vielä selkeämmin Huuhkajilla. Suomen kokoonpanossa nähtäneen muutoksia, mutta runko on ehjänä ja pelikunnossa, joten muutokset tehdään nimenomaan Irlantia silmällä pitäen. Teemu Pukin maaleille olisi käyttöä, Pukki ei edellisessä ottelussa näyttänyt olevan aivan parhaimmillaan yhdestä maalisyötöstä huolimatta.

Irlannin vire ei ole paras mahdollinen. Joukkue on viiden ottelun voitottomassa putkessa ja myös vieraissa voitoton putki on kestänyt viisi ottelua. Joukkue hävisi viime viikolla EM-jatkokarsinnoissa Slovakialla 2-4, jonka myötä haaveet ensi kesän EM-kisoista haihtuivat savuna ilmaan. Walesia vastaan pelattu 0-0-kotitasapeli oli hyvä muistutus siistä kuinka tiivis joukkue voi parhaimmillaan olla, mutta hyökkäyspäässä joukkue ei pääse helposti hyville paikoille.

Wales-ottelu oli tasainen ja tilastojenkin valossa maaliton tasapeli oli oikeutettu tulos. Irlanti kärsii monen muun maan tavoin koronatartuntojen aiheuttamista poissaoloista, jolla on vaikutusta joukkueen iskukykyyn. Joukkue ei ole paras mahdollinen vaan poissaolot satuttavat menestysmahdollisuuksia.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuussa, jolloin Huuhkajat nappasi 1-0-vierasvoiton. Suomi pelaa korkealla itseluottamuksella ja kun se on pystynyt voittamaan ensimmäistä kertaa koskaan niin Irlannin kuin Bulgariankin sekä saavuttamaan historiallisen arvokisapaikan, on kotijoukkueella itseluottamus kunnossa ottelun alla. Ottelusta muodostunee tasainen ottelu, jossa joka pallosta taistellaan loppuun saakka. Maaliodotusarvo on alhainen, ottelu voi hyvinkin ratketa yhdellä tehdyllä maalilla. Tasainen ja kutkuttava ottelu luvassa, mutta Huuhkajat nauttii suosikin asemaa, ja kärsivällinen kotijoukkue nappaa voiton Irlannista 60-70% todennäköisyydellä.

Pelivalinnat | Panostus

Suomi voittaa päästämättä maalia | 1/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 3,50

Irlanti ei maalia | 1,5/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,30

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord