U20 MM-kisat: Ruotsi – USA | Kuuma kamppailu B-lohkon voitosta

schedule 31 joulukuu 2020 - 12:47
person Ville Pursiainen

Ruotsi ja USA kohtaavat toisensa huippuottelussa Uudenvuoden yönä klo 4.30 Suomen aikaa. Panoksena ottelussa on B-lohkon voitto.

Ruotsi koki ensimmäisen lohkovaiheen tappionsa U20 MM-kisoissa 54 otteluun, kun se hävisi Venäjälle tapahtumarikkaassa ottelussa jatkoajan jälkeen. Ruotsi nousi ottelussa vielä tasoihin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, mutta taipui lopulta vahvemman Venäjän käsittelyssä. Ruotsin turnaus on muuten sujunut hyvin, ja kolme maalia vahvan venäjän verkkoon on hyvä osoitus joukkueen iskukyvystä.

Ruotsi koki menetyksiä ennen turnauksen alkua, kun koronatartuntojen vuoksi muutama pelaaja ja päävalmentaja joutuivät jäämään sivuun. Tätä seikkaa vastan joukkue on pelannut hyvän turnauksen. Noel Gunier johtaa joukkoja tehoilla 4+1, ja tutut tehomiehet Simon Holmström ja Victor Söderström ovat nakuttaneet kumpainenkin tehot 0+5. Ruotsilla tuloksenteko rajoittuu kahteen kärkiketjuun, kun taas USA:lla ja Kanadalla on vaarallisuutta jokaisessa ketjussa.

USA:n turnaus on sujunut hyvin, vaikka turnaus alkoi 3-5-tappiolla Venäjää vastaan. Sen jälkeen joukkue on päässyt iskuun ja kaatanut Itävallan 11-0 ja Tsekin 7-0. Voittamalla Ruotsin varsinaisella peliajalla USA nousisi lohkovoittoon, joka olisi jatkoa ajatellen iso helpotus. USA on pelannut alkuturnauksen seitsemän tehdyn maalin keskiarvolla, joten joukkueella on taitava ja hyökkäysorientoitunut poppoo jalkeilla.

Viime turnauksen pettymyksen jälkeen joukkue on todella kovalla rosterilla liikkeellä. Trevor Zegras johtaa koko turnauksen pistepörssiä tehoin 5+5. Puolustusta johtava Cam York on iskenyt jo tehot 1+5. Kaiken kaikkiaan USA:lla on kasassa kova joukkue ja jokaisella pelipaikalla on taitoa huokuva talentti. USA:lla on palaset kohdillaan ja joukkue on valmis haastamaan muut lajin suurmaat.

Ruotsi ja USA ovat järjestäneet viime kohtaamisissaan maalijuhlat, eikä kolmessa viime ottelussa ole jääty alle kuuden osuman. Ruotsi on vienyt kaksi viimeisintä kohtaamista nimiinsä, mutta lähtökohdat ovat tasaiset. USA pelasi viimeksi 29.12 kun taas Ruotsi pelasi kovan pelin Venäjää vastaan 31.12, lepoetu on siis USA:lla. Pieni kaukalo ja lepoetu kehottavat pelaamaan USA:n voiton puolesta, ja lohkovoitosta pelattaessa peli on kiihkeää heti alusta alkaen. Maaliodotusarvo on korkea.

Pelivalinnat | Panostus

Yli 6.5 maalia | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 2,18

USA U20 | 2/5 yksikköä

nordicbet TARJOAA KERTOIMEN 1,91

 

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord