VIHJEET: Suomi - Ruotsi

Jääkiekon MM-kisat: Suomi – Ruotsi | Naapurimaat kohtaavat

Jääkiekon MM-kisojen pudotuspelit alkavat erittäin kiinnostavalla pelillä. Suomi kohtaa ensimmäisessä pelissään aina yhtä toivotun ja rakkaan verivihollisensa – Ruotsin.

Kisat ovat menneet odotettua paremmin Suomen joukkueella. Joukkue on täynnä ensikertalaisia ja lähinnä jengi koostuu Liigan pelaajista. Suomi osoitti ensimmäisessä pelissään jo, että tämä “nimetön” joukkue voi haastaa maita, joilla on NHL:stä tulleita huippunimiä. Alkupelit eivät kuitenkaan anna koko kuvaa joukkueesta, sillä pelit olivat vasta alussa ja pelaaminen vaatii totuttelemista isossa kaukalossa.

Ruotsilla oli vähän kaksijakoinen alkusarja, välillä peli näytti todella hyvältä ja alkoi tuntua, että löytyykö Ruotsille edes pysäyttäjää. Kuitenkin taas Ruotsilla oli vaikeuksia Latvian kaadossa ja ensimmäisessä pelissä Tshekki piti pilkkanaan Ruotsia. Viimeisen pelin Ruotsi hävisi Venäjälle lukemin 7-4.

Vaikka Suomi pelasikin todella hyvän alkusarjan ja peli näyttää toimivan – on Suomelle tulossa murheita Ruotsia vastaan. Suomen ainoa etu on, että joukkue on päässyt pelaamaan paljon enemmän yhdessä kuin Ruotsi. Suomen joukkue on tottunut pelaamaan isossa kaukalossa ja tästäkin on hiukan etua, sillä pelityyli on kaikille tuttu. Viisikkopuolustamisen tärkeys on kaikilla tiedossa, keskialueen tukkiminen ja nopeat vastahyökkäykset ovat myrkkyä isossa kaukalossa.

Jääkiekon MM-kisat 2019: Näin näet kaikki MM-Jääkiekon ottelut ilmaiseksi!

Ruotsin tehokkuus pelin avain

Ruotsilla on joukkueessa rutkasti kokemusta ja pelaajia, joilla on taskussaan muutamakin kultamitali. Maalivahti Henrik Lundqvist haluaa varmasti näyttää, että on vielä huipputason maalivahti iästään huolimatta. Joukkueessa on myös todella taidokkaita pelaajia, ja todella nopeita luistelijoita. Tämä tulee olemaan Suomelle erittäin haastava peli, sillä Ruotsi on myös taitava isossa kaukalossa ja erittäin vaarallinen joka osa-alueella. En usko, että Suomi pystyy haastamaan millään osa-alueella tänään kivenkovaa Ruotsia.

Mitä pidemmälle kisoissa edetään, sen paremmin NHL:n pelaajat alkavat tottumaan ison kaukalon peliin. Suomelta ei löydy niin vahvaa viimeistely taitoa kuin Ruotsilta. Kaapo Kakko on ollut Suomen paras pelaaja ja häneltä odotetaan tänäänkin onnistumisia –  joukkue ei kuitenkaan voi kasata kaikkea nuoren pojan harteille vaan onnistumisia on pakko tulla muualtakin kuin Kakolta. Ruotsin William Nylander pelasi erittäin maagisen alkusarjan – hänen peliotteitaan kannattaa seurata.

Pelivalintani:

Ruotsi -1,5

LEOVEGAS TARJOAA KERTOIMEN 2,04

Ruotsi yli 3,5 maalia

BETHARD TARJOAA KERTOIMEN 2,35

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord