Vedonlyönti ja kohdevalinnat

Vedonlyönti ja kohdevalinnat – tähän liittyy paljon asioita.

Vedonlyöntiä kannattaa ensinnäkin harjoittaa sellaisissa lajeissa ja sarjoissa, mistä itsellä on jo tietoa tai jopa kokemusta. Lajin seuraaminen ja otteluiden katsominen ovat kriittisiä tekijöitä, jotka parantavat voitollisen vedonlyönnin mahdollisuuksia. Pelkkä seuraamien ei kuitenkaan yksinään riitä, vaan pitää myös huomioida saatavilla oleva data, ja oppia hyödyntämään sitä oikein.

Seuraaminen

Aktiivisena lajin tai sarjan seuraajana on usein jo käsitys siitä, mitkä joukkueet ja pelaajat nousevat esiin taidoillaan. Tämä tuo huomattavaa etua vedonlyöntiä ajatellen, sillä silloin Pelurilta löytyy valmiiksi tietoa lajista ja erinäisistä vaikuttavista tekijöistä. Esimerkkinä voidaan ottaa tennis, jota olen seurannut taaperosta asti, ja pelaajaprofiilit ovat rakentuneet takaraivoon. Peli on todella nopeatempoista, ja erilaisia vaikuttavia tekijöitä on hurja määrä. Näiden tekijöiden vuoksi myös tilanteet voivat vaihdella paljon, sillä esimerkiksi alusta vaikuttaa suuresti siihen, miten paljon murtoja nähdään, ja miten pitkiä palloralleja pelataan.

Myös psykologiset tekijät astuvat kuvioihin mukaan, sillä pelaajaprofiilin rakentuessa teet havaintoja myös siitä, mitä tietyn pelaajan korvien välissä tapahtuu. Momentum-muutokset, raivarit, turhautumiset ja kylmähermoisuus ovat kaikki psykologisia tekijöitä, jotka vaikuttavat todella vahvasti lopputulemaan. Tämän vuoksi lajin seuraaminen on lähes välttämätöntä. Vaikka pelkkä lajikohtainen tietous ei vedonlyönnissä riitäkään, se tuo huomattavan etulyöntiaseman ajatellen voittomahdollisuuksia vedonlyönnissä.

Tilastot

Tilastot ovat yksi kriittinen tekijä myös pelin analysoimisessa niin ennen kuin jälkeen pelin. Tilastojen analysointiin liittyy monia eri asioita, ja eri lajeissa tilastoista saa erimäärän hyötyä. Baseball on yksi loistava esimerkki, jossa tilastot ovat yksi tärkeimmistä asioista, mitä tulee hyödyntää, ja sitä dataa on älytön määrä myös tarjolla.

Perustilastoista, kuten sarjataulukoista, kuntopuntarista ja muista samankaltaisista tiedoista on jokseenkin hyötyä sen hetkisen vireen arviointiin. Tähän on olemassa erinomainen sovellus, Livetulokset, josta näet nämä perustilastot todella hyvin. Poissaoloja kannattaa virallisemmista lähteistä tutkia, sillä Livetuloksissa on todella paljon virheitä niiden suhteen.

Tilastoista saa hyvän peruspohjan vedon kannattavuuden analysoimiseen, mutta niidenkään pohjalta ei yksinään kannata vetoja lyödä, sillä on myös paljon muuta, mitä tulee ottaa huomioon.

Olosuhteet ja kokoonpanot

Kokoonpanot ja olosuhteet tulee aina huomioida kohteita tutkiessa. Nämä tiedot ovat harvinaisen kriittisiä ottelun kulkua ajatellen, joten kannattavan vedonlyönnin suhteen, nämä ovat elintärkeitä tarkastaa. Parhaiden pelaajien poissaolot, tenniksessä alusta ja sää, baseballissa poissaolot, sää, ja kaikissa lajeissa se todellinen ottelukohtainen panos. Tällä tarkoitan siis sitä, että joukkue voi pelata kuolemaottelua, jolloin putoaminen alempaan sarjaan tai pois playoffeista vaikuttaa todella paljon pelaajien motivaatioon, ja näin myös voitontahtoon.

Olosuhteet vaikuttavat paljon ottelun kulkuun. Kaksi joukkuetta voi taistella pudotuspeleihin pääsystä, mikä nostaa panosta molemmilla joukkueilla. Tunteet saattavat kohota, ja näin myös sääntörikkeitä tapahtuu paljon herkemmin. Voi myös tulla vastaan tilanteita, joissa toisella joukkueella ei ole enää mitään panosta kyseisessä ottelussa, kun taas toinen taistelee todella jatkoon pääsystä.

Kokoonpanoissa voi tulla suuriakin muutoksia eri otteluissa. Loukkaantumiset, kierrot ja lepuutukset kuuluvat kauden tapahtumiin, sillä samat pelaajat eivät joka ottelussa pysty pelaamaan täysiä minuutteja. Ottelussa voi ilmetä myös yllättäviä poissaoloja, kuten Damian Lillardilla viime kaudella lapsen syntymä.

Ilmaiset pitkäveto vihjeet pääset lukemaan täältä!
Katsasta parhaat vedonlyöntibonukset 2021 täältä!