Tuore Super Bowl -voittaja jättää kauden väliin auttaakseen vanhuksia koronaviruspandemian keskellä.

Huikea ele! Super Bowl -voittaja jättää kauden väliin auttaakseen vanhuksia

Kanadalainen Super Bowl -voittaja Laurent Duvernay-Tardif jättää kauden väliin auttaakseen vanhuksia työskentelemällä vanhainkodeissa.

Kanadalaiset eivät todellakaan nauti syyttä hyvästä maineesta maailmalla; tietenkin poikkeuksia mahtuu aina mukaan, mutta kyseessä on äärimmäisen avulias, ajattelevainen ja aivan liikaa anteeksi pyytelevä kansa.

Kyllä, kanadalainen ihan oikeasti pyytää silloinkin anteeksi, vaikka vika olisi toisessa osapuolessa.

Laurent Duvernay-Tardif on kanadalainen NFL-pelaaja, joka voitti kuluvan vuoden helmikuussa Kansas City Chiefsin paidassa Super Bowlin. Häntä ei kuitenkaan nähdä puolustamassa tuota mestaruutta syyskuussa käynnistyvällä kaudella ja syy tähän on kertakaikkisen käsittämätön osoitus epäitsekkyydestä: hän aikoo pelaamisen sijaan työskennellä Quebecissa sijaitsevassa vanhainkodissa, auttaakseen vanhuksia taistelussa koronaviruspandemiaa vastaan.

[vihjeet]

– Kun otetaan huomioon tämä terveyskriisi, jonka keskellä juuri nyt olemme, NFL ja NFLPA ovat päässeet yhteisymmärrykseen merkittävistä turvallisuus- ja terveysprotokollista suojellakseen pelaajia. En epäile hetkeäkään, etteikö Chiefsin lääkintähenkilökunta olisi kehittänyt vahvaa suunnitelmaa minimoidakseen riskit, mutta ne riskit ovat edelleen olemassa, Duvernay-Tardif aloitti pitkän päivityksensä Twitterissä.

– Tämä on yksi vaikeimmista päätöksistä elämässäni, mutta minun on seurattava vakaumustani ja toimia sen mukaan, minkä koen itselleni oikeaksi. Tästä syystä olen päättänyt jättää NFL-kauden 2020 pelaamatta. Etulinjassa oleminen on antanut minulle uudenlaista perspektiiviä tämän pandemian ja sen rasituksen suhteen, mitä yksilöt ja terveydenhuolto joutuvat kokemaan.

– En pysty antamaan itselleni lupaa levittää mahdollisesti tätä virusta yhteisöissämme vain pelatakseni urheilulajia, jota rakastan. Mikäli siis otan riskejä, aion tehdä niin pitäessäni huolta potilaista.

29-vuotiaasta Kansas City Chiefsin linjamiehestä, joka on pelaamisensa yhteydessä opiskellut terveydenhoitoalaa, tuli heinäkuussa NFL:n ensimmäinen pelaaja, joka ilmoitti jättävänsä tulevan kauden väliin.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord