Veikkausliigaseurat - missä te olitte silloin, kun Huuhkajat selviytyi EM-kisoihin?

Kommentti: Veikkausliigaseurat, missä olitte silloin, kun Huuhkajat eteni EM-kisoihin?

Veikkausliigaseurat – missä te olitte silloin, kun Huuhkajat eteni kisoihin ja missä aiotte olla tulevien kuukausien ajan?

Sosiaalisessa mediassa on viime päivinä virinnyt kysymys: missä olit silloin, kun Huuhkajat eteni EM-kisoihin?

Meistä jokaisella on olemassa tähän omanlaisensa vastaus, mutta itse haluan tässä kohtaa osoittaa sormeni Veikkausliiga-seurojen suuntaan ja kysyä heiltä edellä mainitun kysymyksen.

Huuhkajien ottelu Liechtensteinia vastaan oli eittämättä suomalaisen jalkapallohistorian suurin. Tarjolla oli historian ensimmäinen arvokisapaikka ja se myös otettiin.

Paikan päällä, Helsingissä, tätä tapahtumaa oli todistamassa Teemu Pukin edustama Valioliiga-seura Norwich City. Brittiseura oli laittanut pystyyn pop up -myymälän ja ymmärtääkseni suunnitteilla on myös jonkinlainen minidokumentti.

Miten siis voi olla, että Norwich City osaa hyödyntää suomalaisen jalkapallon historiallisen hetken markkinoinnillisesti, mutta suomalaisseuroilla tuo vaihtoehto ei käynyt ilmeisesti edes mielessä?

En ole mikään markkinointiguru, mutta eikö esimerkiksi HJK olisi voinut tehdä kampanjaa, jossa se olisi kaupannut erikoispainoksia kenties koko Suomen kuumimman urheilijan, Teemu Pukin, nimellä?

***

Kun Suomi tulee tulevana kesänä pelaamaan miesten tasolla vihdoin ja viimein muitakin kuin vain karsinta- ja ystävyysotteluita, tarjoaa se sen pitkään odotetun mahdollisuuden koko suomalaiselle jalkapallolle.

Se tarjoaa mahdollisuuden buumin rakentamiseen – siis siihen, jolla vuosikaudet meillä Suomessa on selitetty sitä, miksi muissa pohjoismaissa seurajalkapallo on niin paljon suositumpaa.

En vain ole kovinkaan luottavaisin fiiliksin sen suhteen, että tämä mahdollisuus osattaisiin suomalaisseurojen toimesta hyödyntää: jos seurat eivät ymmärtäneet aloittaa lajin kasvattamista perjantai-illan historiallisessa huumassa, en oikeasti tiedä, miten asian eteen osattaisiin tehdä yhtään sen enempää tulevina kuukausina ja ensi kesän EM-turnauksen alla.

Ja se on todella sääli, mikäli tämä ainutlaatuinen mahdollisuus hukataan.

Niin paljon kuin tämä EM-kisapaikka tuokin uskoa myös tulevaan menestyksen näkökulmasta, ei meillä ole mitään tietoa siitä, tuleeko arvokisoihin selviytymisestä jatkumo vai vain poikkeus säännössä.

Tilaisuus lajin kasvattamiselle, ja näin jättimäisten asioiden saavuttamiselle, saattaa siis olla ainutkertainen. Jos buumia ei osata hyödyntää nyt, niin koska sitten?

Toivon todella jupisevani tässä vain turhia ja Veikkausliiga-seurojen olevan todella hereillä, sillä sitä kautta sen jatkumon rakentaminen on mahdollista. Muussa tapauksessa sitä seuraavaa mahdollisuutta saatetaan joutua odottamaan todella pitkään.

Marko Ollonqvist
Toronto

Lue myös:
NHL vapaat pelaajamarkkinat ja pelaajasiirrot 2019

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord