schedule 1 joulukuun 2019 - 17:53

Pukki Party on ollut tuttu näky suomalaishyökkääjän ensimmäisellä Valioliiga-kaudella suurseuroja vastaan ja se jatkui myös Arsenalia vastaan.

Teemu Pukki on ollut tutun tehokas maajoukkuepaidassa, mutta uskomaton alun jälkeen hänen maaliton putkensa Valioliigassa oli venynyt jo yli kahden kuukauden mittaiseksi.

Tarkalleen ottaen suomalaishyökkääjä oli osunut Norwich Cityn paidassa viimeksi 14. syyskuuta pelatussa ottelussa Manchester Cityä vastaan, joten odotus on ollut pitkä.

Tuo odotus kuitenkin päättyi tänään, kun Pukki iski pallon maaliin kotiottelussa Arsenalia vastaan.

Edellisessä ottelussaan Evertonia vastaan maalin syöttänyt Pukki sai pallon noin 25-30 metriin, oli yksin käytännössä ottaen kolmea tai neljää Arsenal-pelaajaa vastaan ja lähti hakemaan laukausta. Pukin laukaus painui lopulta Arsenal-puolustajasta sisään, kun ottelussa oli meneillään 21. peliminuutti.

Samalla Pukki Party perinteisiä suurseuroja vastaan jatkui ja suomalaisesta onkin tullut melkoinen painajainen Valioliigan suurille: hän on nyt osunut isoista seuroista sekä Liverpoolin, Chelsean, Manchester Cityn että Arsenalin verkkoon eli onnistunut maalinteossa kaikkia kohtaamiaan isoja vastaan, Manchester Unitedia lukuun ottamatta.

Arsenal tasoitti kahdeksan minuuttia myöhemmin Pierre-Emerick Aubameyangin maalilla, joka syntyi rankkarista. Norwich-vahti Tim Krul torjui ensimmäisen yrityksen, mutta pilkku annettiin uusiksi Max Aaronsin liikahdettua liian aikaisin, eikä Aubameyang hukannut toista mahdollisuuttaan.

Norwich sai kuitenkin todellisen pukukoppimaalin, kun Todd Cantwell pystyi hyvinkin ja onnistui ohittamaan Bernd Lenon.

Unai Emeryn potkuista pelillisesti selkeästi piristynyt, mutta jälleen kerran surkeasti etenkin vastahyökkäykset puolustanut, Arsenal tuli samanlaisella draivilla toiselle puoliajalle kuin ensimmäiselle nelivitoselle. Tämä konkretisoitui myös maalin muodossa, kun Aubameyang iski ottelun toisen maalinsa kulmapotkusta tai ehkä paremminkin sanottuna sen jälkitilanteesta.

Pukilla oli reippaan tunnin pelaamisen jälkeen jälleen erinomaisen juoksunsa ansiosta maukas maalipaikka, mutta tällä kertaa Leno veti pidemmän korren.

Viimeisen 25-minuuttisen aikana Norwich oli joukkueista lähempänä maalintekoa – etenkin ottelun loppuhetkillä – mutta lisämaaleja ei nähty, joten pisteet tasattiin lukemin 2-2.

Norwichille tulos oli maistuva, vaikka voittomaali ei ollutkaan kaukana, sillä se oli hävinnyt kolme viimeistä kotiotteluaan maalierolla 2-10 ja edelliset pisteet kotikentällä olivat syyskuun puolivälistä, kun joukkue kaatoi Manchester Cityn.

Arsenalin kurimus sen sijaan jatkuu: lontoolaisseura on voittanut edellisen kerran Valioliigassa 6. lokakuuta, kun se kaatoi kotonaan Bournemouthin 1-0. Kuudesta viime ottelusta Gunnersin saldo on 0-4-2, joukkue majailee vasta kahdeksannella sijalla ja matkaa Mestarien liiga -paikkaan oikeuttavaan Top 4 -sijoitukseen on seitsemän pistettä, vaikka neljäntenä oleva Chelsea on hävinnyt kaksi ottelua putkeen.