schedule 8 heinäkuun 2020 - 09:16
person Marko Ollonqvist

Olisiko Jamie Vardyn kuulunut saada punainen kortti? Arsenalin ja Leicesterin pelissä nähtiin toisella puoliajalla paljon draamaa.

Arsenal ja Leicester kohtasivat myöhään eilisiltana Suomen aikaa. Panokset ottelussa olivat korkeat: Leicester taistelee pitääkseen kiinni ensi kauden Mestarien liigaan oikeuttavista sijoituksista – Arsenal puolestaan havittelee europaikoille.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli täysin kotijoukkue Arsenalin hallintaa. Pierre-Emerick Aubameyang vei kauden 20. osumallaan isännät 1-0-johtoon, ja mikäki Alexandre Lacazette olisi ollut hieman terävämpi maalipaikoissaan, olisi peli voinut hyvinkin olla 2-0 tai 3-0 Tykkimiehille.

Toisella puoliajalla Arsenalin tekemisestä alkoi paistaa väsymys valtaisan otteluruuhkan myötä. Kotijoukkue vetäytyi liian alas, antoi pallon Leicesterille ja toinen puoliaika oli täysin vieraiden. Arsenalin puolustus kesti pitkään, mutta Eddie Nketiahin punainen kortti vain noin puolentoista minuutin kentällä olon jälkeen muutti kaiken: tilanne aiheutti paljon bolemiikkia, sillä VAR ei osannut antaa tilanteesta tuomiota ja lopulta tuomari katsoi tilanteen näytöltä itse, vain yhdestä kuvakulmasta, ja ajoi nuoren brittihyökkääjän ulos suoralla punaisella, annettuaan ennen sitä tilanteesta keltaisen. Tuomarilla olisi ollut mahdollisuus katsoa tilanne monesta kuvakulmasta, mutta hän katsoi vain sen pahimman kuvakulman.

Toisaalta, kun tuota Nketiahin tilannetta katsoo, oli siitä vaikea olla antamatta punaista, vaikka kyse ei ollutkaan tahallisesta rikkeestä.

Arsenal joutui siis pelaamaan vajaalla ja se kostautui, kun maalipörssin johtaja Jamie Vardy iski kymmenennen osumansa Arsenalin verkkoon, kymmeneen peliin. Samalla hän kasvatti kauden kokonaismaalimääränsä 22:een.

Myöskään tuo Leicesterin tasoitus ei syntynyt ilman draamaa. Tilannetta kelattiin pitkään nauhalta, sillä itse asiassa kaksi Leicesterin pelaajaa näytti olleen paitsiossa. VARin perusteella kuitenkin todettiin, ettei tilanteessa ollut paitsiota ja tasoitusmaali oli tosiasia. Maalin jälkeen kentällä ei enää nähty mitään merkittävää ja pisteet jaettiin; Leicesterille piste oli tärkeä, Arsenalille valtava takaisku.

Ottelun jälkeen Sky Sportsin haastatteluun saapui tuohtunut Arsenal-manageri Mikel Arteta. Hänen näkemyksensä mukaan myös Jamie Vardy olisi tullut ajaa ulos, kun hänen nappulansa osuivat ensimmäisellä puoliajalla Shokdran Mustafin kasvoihin. Espanjalaismanageri ei suoraan maininnut kyseistä tilannetta, vaan puhui 40-45 minuutin kohdalla tapahtuneesta rikkeestä.

Keskustelu tuosta Vardyn tilanteesta on käynyt kuumana. Hän kaatuu tilanteessa ja jalka näyttää heilahtavan vahingossa Mustafin kasvoihin, mutta toisaalta heilahdusliike näyttää samaan aikaan luonnottoman voimakkaalta. Jokainen jalkapalloa itse pelannut voikin miettiä, heilahtaako jalka tuollaisessa tilanteessa todella noin voimakkaasti luonnostaan vai oliko kyseessä tahallinen temppu. Se ei ole kuitenkaan ihme, että kysymysmerkkejä se aiheuttaa; saattaa myös olla, että Vardy yritti tilanteessa havitella palloa, mutta kuuluisiko sen siitä huolimatta olla punainen?

Ottelun lopputuloksen myötä Chelsea ohitti Leicesterin sarjataulukossa, ottaen haltuunsa kolmannen sijan ja pudottaen Leicesterin neljänneksi. Heti perässä vaanivat kovavireinen Manchester United ja Wolverhampton. Arsenal on puolestaan sarjassa seitsemäntenä, yhdeksän pistettä Leicesteriä perässä.