Celtic-kippari puhui Pukin valtavasta muutoksesta ja kertoi, että ottaisi suomalaisen ehdottomasti takaisin skottiseuraan.

Celtic-kippari puhui Teemu Pukin valtavasta muutoksesta – “Toisin Pukin takaisin”

Celtic-kippari Scott Brown puhui Teemu Pukin valtavasta muutoksesta pelaajana, verrattuna niihin aikoihin, kun suomalainen pelasi perinteikkäässä skottiseurassa.

Teemu Pukki siirtyi saksalaisseura Schalkesta Skotlannin Valioliigassa pelaavan Celticin paitaan kovin odotuksin vuonna 2013.

Lopulta suomalaishyökkääjän aika skottiseurassa jäi kuitenkin vain hieman yli kauden mittaiseksi ja tuona aikana hänelle kertyi 37 ottelua Celticin paidassa, kaikki kilpailut huomioiden. Näissä peleissä Pukki iski pallon vastustajan verkkoon yhdeksän kertaa, mikä oli odotettua vaisumpi määrä ja Celtic lainasi hänet syyskuussa 2014 tanskalaisseura Brøndby IF:ään.

Tuohon lainasopimukseen kuului myös osto-optio ja sen Brøndby myös käytti, kun Pukki iski ensimmäisellä kaudellaan 27 Tanskan liigan otteluun yhdeksän maalia.

Pukki vietti Brøndbyssä kaudet 2014-18, tehden 103 ottelussa 46 maalia. Pukin sopimus päättyi kesällä 2018 ja tuolloin vielä Championshipissä pelannut Norwich City kiinnitti suomalaisen – loppu onkin sitten historiaa.

30-vuotiaan Pukin kanssa yhdessä Celticissä pelannut ja nykyisin seuran kapteenina toimiva Scott Brown jutteli Pukista brittilehti The Sunille. Kun Brownilta kysyttiin, kenet Norwich-pelaajan hän ottaisi Celticiin, vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä.

– Toisin Pukin takaisin. Nyt, kun näen hänen pelaavan Norwichissa, hän on saanut kokemusta vyölleen ja hän suorastaan lentää kentällä. Luontaisena maalintekijänä ottaisin Pukin, koska tarvitset tilanteesta riippumatta aina yhden sellaisen pelaajan.

[vihjeet]

Brown kävi myös läpi Pukin aikaa Celticissä.

– Hän oli hiljainen Celticissä, mutta todella kiltti mies. Hän tuli joka aamu paikan päälle samoissa järkyttävissä Adidaksen lenkkareissa, jotka olivat suunnilleen kahdeksan vuotta vanhat… Myös hänen hiustyylinsä oli shokeeraava.

– Hän teki aina kovasti töitä ja laittoi puolustajat paineen alle, mutta tänne tullessaan hän ei vaikuttanut luontaiselta maalintekijältä. Kun hän pelasi täällä, hän ei saanut kovinkaan paljoa vastuuta tai mahdollisuuksia ja hän ei tehnyt ihan niin paljon maaleja kuin me olisimme toivoneet.

Brown hehkuttaa sitä, miten Pukki kykeni elvyttämään uransa uudelleen, sillä se ei ole suinkaan mikään automaattinen juttu.

– Hän olisi saattanut vajota pelaajana alemmille sarjatasoille, mutta hän lähti täältä ja on ollut sen jälkeen ilmiömäinen. Ottaisin ehdottomasti Pukin takaisin.

– Hän on taistelija ja fysiikkapuoli ei ole ollut hänen kohdallaan koskaan ongelma, sillä muistan hänen olleen kuin Duracell-pupu, joka vain juoksi ja juoksi.

Marko Ollonqvist
Toronto

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord