schedule 28 marraskuun 2019 - 18:16
person Teemu Sohkanen

Harry Kanen tasoitusmaalin Olympiakosia vastaan keskiviikkona Mestarien liigassa syötti pallopoika – osuma olisi pitänyt hylätä väärän sivurajaheiton takia.

Englantilaishyökkääjä Harry Kane viimeisteli tasoitusosuman nopeasta vastahyökkäyksestä, jonka aloitti pallopoika – maali olisi pitänyt hylätä VAR-päätöksellä.

Vierasjoukkue Olympiakos otti johdon nopeasti itselleen iskemällä kaksi maalia alle 20 minuuttiin, mutta niin vain tilanne muuttui.

Tottenhamin ensimmäinen maali nähtiin ensimmäisen puoliajan lisäminuuteilla, kun Dele Alli pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon aivan maalin suulta.

Vieraat johtivat peliä aina ottelun 50. peliminuutille asti, kunnes pallopoika puuttui peliin ja rakensi kotijoukkueelle nopean vastahyökkäyksen, joka johti lopulta Kanen 2-2 tasoitusosumaan.

Videolta kuitenkin näkee, että norsunluurannikkolaispuolustaja Serge Aurierin vasen jalka oli kentän puolelle sivurajaheiton aikana, joka taas tarkoittaa, että rajaheitto oli virheellinen.

VAR (videoerotuomari) tuli mukaan Mestarien liigaan vuoden alussa, kun käynnissä olivat viime kauden neljännesvälierät ja niin se oli käytettävissä myös keskiviikkona Tottenham Hotspur stadionilla, mutta tähän tilanteeseen VAR ei puuttunut.

VAR totesi: “VAR pystyy ottamaan huomioon kaikki rikkomukset, jotka olisivat voineet tapahtua tilanteen muodostumisessa.”

Serge Aurierille väärä heitto ei ole uutta, sillä hän on kamppaillut asian kanssa aikaisemminkin. Kaudella 2017/2018 puolustaja onnistui ottamaan kiusalliset kolme virheellistä heittoa samassa ottelussa Crystal Palacea vastaan.

Tottenhamin tuore manageri José Mourinho ei vaikuttanut olleen pahoillaan pallopojan tempusta.

Ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 4-2 voittoon – kahdesta viimeisestä maalista vastasivat kaksikko Aurier ja Kane.