schedule 18 huhtikuun 2019 - 01:04
person Marko Ollonqvist

Kaikkien aikojen Mestarien liigan ottelu? Tottenham pudotti huippujännittävän, maalirikkaan ja dramaattisen ottelun päätteeksi Manchester Cityn.

Manchester Cityn ja Tottenhamin välinen Mestarien liigan puolivälierien, toisen osaottelun, näytös oli jotain mykistävää ja samalla historiankirjoja muokkailtiin uuteen uskoon: tästä piti huolen ensimmäisen 21 minuutin aikana nähdyt viisi maalia – vastaavaa ei olla todistettu aiemmin.

Maalinteon aloitti kotijoukkueena ottelussa toimineen Cityn Raheem Sterling, jonka upea laukaus boksin sisältä painui vastustamattomasti takanurkkaan.

Noin kolme minuuttia myöhemmin Spurs tuli tasoihin: City-toppari Aymeric Laporte katkaisi vieraiden pystysyöttöyrityksen, mutta pallo päätyi suoraan Son Heung-minin jalkaan ja tämä laukoi ikään kuin seinäsyötöstä joukkueelleen äärimmäisen arvokkaan vierasmaalin: City ei ollut onnistunut maalinteossa ensimmäisessä osaottelussa.

Eikä aikaakaan – itse asiassa samaiset kolmisen minuuttia – kun Laporte menetti karmaisevalla harhasyötöllään pallon keskialueen tuntumassa, omaan päähän rynnännyt ex-Tottenham-puolustaja Kyle Walker valui linjasta aivan alas ja Son Heung-Min iski pallon jo toistamiseen, kertakaikkisen upealla laukauksella, isäntien verkkoon.

Vain reipasta minuuttia myöhemmin peli oli jälleen tasan. Sergio Agüeron upea syöttö tavoitti boksin sisälle juosseen Bernardo Silvan ja tämä laittoi pallon sisään Tottenhamin Danny Rosen jalkojen kautta.

Vajaat 11 minuuttia ja neljä maalia.

Sama hurlumhei jatkui 21. peliminuutilla. Kevin de Bruyne nousi oikeaa laitaa pitkin, Bernardo Silvan kantapääsyöttö tavoitti hänet ja belgialaisen erittäin voimakas sekä täydellinen kentän pintaa nuollut kierteinen keskitys tavoitti takatolpalle juosseen Sterlingin, joka laittoi illan toisen maalinsa pienestä kulmasta sisään.

Kyseessä oli historiallinen maali, sillä koskaan aiemmin Mestarien liigassa ei olla nähty alle 21 minuutin aikana viittä maalia.

Sekä ensimmäisen puoliajan jälkimmäisellä puoliskolla että toisen puoliajan alussa oltaisiin voitu nähdä myös lisää osumia, mutta laukaukset painuivat joko niukasti ohi tai sitten maalivahtikaksikko Ederson & Hugo Lloris venyivät erinomaisiin torjuntoihin.

Illan kuudes maali näki päivänvalonsa lopulta 59. minuutilla. De Bruyne tuli upealla tavalla läpi koko Spurs-puolustuksen, pelasi pallon Agüerolle boksin sisään ja tämä laukoi Cityn ottelussa ensimmäistä kertaa jatkopaikkaan kiinni.

Vajaata varttia myöhemmin tuli kuitenkin jälleen vieraiden vastaus. Kieran Trippierin kulmapotku tavoitti korkeuksiin nousseen Fernando Llorenten. Pallo näytti osuneen tämän käteen ja päätyneen siitä lonkan kautta maaliin. Tilannetta tutkittiin VARin avustuksella, mutta maali hyväksyttiin lopulta: mitä ilmeisimmin osumaa käteen ei koskaan tapahtunut, vaikka se joistain kuvakulmista siltä näyttikin.

City tarvitsi jälleen yhden maalin jatkopaikkaan ja ottelun huikea draamankaari saikin uskomattoman päätöksen.

Kun pelattiin ottelun kolmatta lisäminuuttia, pallo päätyi jopa hieman onnekkaasti Sterlingille boksin sisään ja tämä laukoi ottelunsa kolmannen maalin sekä Cityn takaisin kiinni jatkopaikkaan.

Koko Cityn joukkue tuuletti, Pep Guardiola pomppi sivurajalla riemusta, City-fanit juhlivat ja samaan aikaan sekä Tottenhamin manageri Mauricio Pochettino että joukkueen pelaajat olivat kuin maansa myyneitä.

Peliin astui  kuitenkin jälleen VAR, joka osoitti maalin syöttäneen Agüeron olleen paitsiossa, ja näin ollen osuma hylättiin.

Näin ollen Tottenham marssi Mestarien liigan välieriin vierasmaalisäännön turvin, yhteismaalien ollessa 4-4.

Tässä vielä ottelun kaikki maalit:

Illan toisessa ottelussa Liverpool kaatoi FC Porton vieraskentällä numeroin 4-1 ja eteni jatkoon yhteismaalein 6-1. Välieräparit ovat: