Huuhkajat yllätti Tanskan B-lohkossa

schedule 12 kesäkuun 2021 - 22:54
person Niklas Sallinen

Suomi ja Tanska avasivat B-lohkon lauantai-iltana ja oletetusti Tanska otti nopeasti pelistä hallinnan. Tanska ei päästänyt Suomea paikoille ja Suomen maalilla Lukas Hradecký joutui tekemään runsaasti hommia pitääkseen Tanskan nollilla.

Vajaa viisi minuuttia ennen puoliaikaa peli sai karmaisevan käänteen, kun Tanskan Christian Eriksen tuupertui yhtäkkiä kentän pintaan ja 29-vuotiasta jouduttiin elvyttämään. Nopeasti toimineen lääkintämiehistön ansiosta Eriksen saatiin tajuihinsa ja pelaaja kiidätettiin välittömästi läheiseen sairaalaan. Peli keskeytettiin ja jäätiin odottamaan mikä tanskalaisen tilanne on. Eriksen oli tajuissaan sairaalassa ja sai myös puhuttua pelaajille. Peliä jatkettiin pelaajien pyynnöstä pidemmän tauon jälkeen ja puoliajalle suunnattiin parin minuutin jälkeen 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen tapaan ja Suomi oli jälleen alakynnessä. 60. minuutin kohdalla alkoi kuitenkin tapahtua, kun Suomi pääsi kääntämään peliä ja sai pallon Tanskan boxiin. Teemu Pukki syötti vasemmalle laidalle pallon Jere Uroselle, joka keskitti pallon Joel Pohjanpalolle. Pohjanpalo puski pallon ensimmäistä kertaa koko pelissä kohti Tanskan maalia ja tämä yllätti Kasper Schmeichelin. Tämä ei kuitenkaan Tanskaa liikaa hetkauttanut ja vajaa vartti myöhemmin Tanskalle tuomittiinkin rankkari. Pierre-Emile Hojbjerg toimi laukojana, mutta umpisurkea oikealle suunnattu veto ei yllättänyt Hradeckýa ja lukemat pysyivät 1-0:ssa. Tanska loi tämänkin jälkeen tilanteita, mutta viimeinen kosketus jäi kaikissa uupumaan. Loppuminuuteilla Suomi tuhlasi aikaa hyvin ja lopulta nappasi arvokisahistoriansa ensimmäisen voiton ensimmäisessä pelissään.

Suomi pelaa seuraavan pelinsä ensi keskiviikkona Venäjää vastaan.