Robert Lewandowski jyräsi UEFA:n Vuoden pelaajaksi – Messi ja CR7 kaukana!

schedule 2 lokakuun 2020 - 03:23
person Marko Ollonqvist

Bayern Münchenille maaleja jo vuosikausia takonut Robert Lewandowski jyräsi UEFA:n Vuoden pelaajaksi, enemmän kuin ansaitusti.

Ilman koronaviruspandemiaa, Robert Lewandowski olisi voittanut jalkapallouransa ensimmäisen Ballon d’Orin eli Kultaisen pallon. Valitettavasti palkinto päätettiin jättää jakamatta ja näin ollen Lewandowski jäi nuolemaan näppejään.

Eurooppalaisen jalkapallon kattojärjestö UEFA sen sijaan laittoi jakoon Vuoden pelaajan palkinnon ja se meni täysin ansaitusti puolalaishyökkääjälle: hänelle ei löytynyt minkäänlaista haastajaa kilvassa.

Lewandowski sai äänestyksessä 477 pistettä, kun toiseksi jäänyt Manchester Cityn Kevin De Bruyne sai kasaan vain 90 pistettä: eroa kaksikon välillä oli siis 387 pistettä.

Viime vuosina kaikki mahdolliset henkilökohtaiset palkinnot lähes poikkeuksetta kahteen pekkaan jakaneet Lionel Messi (53 pistettä) ja Cristiano Ronaldo (25 pistettä) jäivät todella kauaksi Lewandowskista ja tästä kaksikosta ylipäätään vain Messi mahtui Top 5:een.

Lewandowski tykitti viime kauden aikana, kaikki kilpailut mukaan lukien, 47 ottelussa 55 maalia ja hän johdatti Bayern Münchenin sekä Mestarien liigan, Bundesliigan että Saksan Cupin voittoon.

Vuonna 2014 Borussia Dortmundista müncheniläisseuraan siirtynyt 32-vuotias Lewandowski on pelannut bavarialaisseuran paidassa yhteensä 293 ottelua, tehnyt niissä 247 maalia ja alustanut 62 maalia.

Tässä äänestyksen tulokset:

1. Robert Lewandowski (477 pistettä)
2. Kevin De Bruyne (90 pistettä)
3. Manuel Neuer (66 pistettä)
4. Lionel Messi (53 pistettä)
5. Neymar (53 pistettä)
6. Thomas Müller (41 pistettä)
7. Kylian Mbappé (39 pistettä)
8. Thiago Alcántara (27 pistettä)
9. Joshua Kimmich (26 pistettä)
10. Cristiano Ronaldo (25 pistettä)

Marko Ollonqvist

KATSO MYÖS:
Kaikki Liigan pelaajasiirrot kaudelle 2020-21!

Liity keskustelemaan vedonlyönnistä:

Urheiluvedot FB-ryhmä
Telegram
Discord