schedule 6 maaliskuun 2020 - 06:05
person Marko Ollonqvist

New York Rangersin suomalaisjuuret omaava ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad oli ilmiliekeissä, kun hän kiskoi limpun viidesti Capitalsin verkkoon.

New York Rangersin hyökkääjätähti Mika Zibanejad on tehnyt viimeiseen kolmeen otteluun tehot 8+1 ja hän on jäänyt viimeisissä 20 pelaamassaan ottelussa (20+15=35) ainoastaan kahdesti ilman tehopisteitä.

Viime yön NHL-kierroksella hän oli todellinen maanvaiva Washington Capitalsille, kun hän iski Rangersin 6-5-jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa peräti viisi maalia, joka on luonnollisesti hänen henkilökohtainen maaliennätys yhden ottelun osalta.

Zibanejad viimeisteli ensimmäisessä erässä joukkueensa 1-1-tasoituksen ylivoimalla, toisessa erässä hän vei joukkueensa 2-1-johtoon, kolmannessa erässä hän iski Rangersin 4-3- ja 5-4-johtomaalit ja lopulta hän ratkaisi ottelun, kun jatkoaikaa oltiin ehditty pelata ainoastaan 33 sekuntia.

Samalla Zibanejadista tuli NY Rangersin seurahistorian kolmas pelaaja, joka on tehnyt yhdessä ottelussa viisi maalia, ja ensimmäinen sitten vuoden 1983. Hänen koko kauden pistesaldo on nyt 54 pelatusta ottelusta kertakaikkisen komea 38+33=71.

26-vuotias ruotsalaissentteri ei ollut joukkueensa ainoa tehomies, sillä Anthony DeAngelo merkkautti tehot 1+2, Artemi Panarin syötti kolme maalia ja Pavel Buchnevichin tehot olivat 0+2.

Myös Kaapo Kakko pääsi ottelussa pisteille, päättäen seitsemään otteluun venyneen pisteettömän putkensa, kun hän toimi ykkössyöttäjänä Zibanejadin ylivoimalla viimeistelemässä 5-4-johtomaalissa.

Vieraiden osalta tahtipuikkoa heilutti Capitalsin 4-4- ja 5-5-tasoitusmaalit viimeistellyt Alexander Ovechkin, joka kasvatti koko NHL-uransa maalisaldon runkosarjan osalta 705:ään.

Ilya Kovalchuk osui puolestaan ensimmäistä kertaa Capitals-paidassa, tehden ottelussa tehot 1+1, ja hänen pistesaldo viidestä Capitals-paidassa pelatusta ottelusta on nyt 1+2. Hänen tehotilastonsa ottelussa oli +3. Nicklas Bäckström merkkautti niin ikään kaksi tehopistettä (0+2), kuten myös John Carlson (0+2) ja Richard Panik (0+2).

Philadelphia Flyersin kaadettua Carolina Hurricanesin 4-1 ja venytettyä voittoputkensa peräti kahdeksaan otteluun, Capitals jakaa nyt Metropolitanin piikkipaikan pennsylvanialaisseuran kanssa.

Rangers on puolestaan kahden pisteen päässä, ottelun enemmän pelanneena, Ottawa Senatorsille hävinneestä New York Islandersista, joka pitää hallussaan Itäisen konferenssin viimeistä pudotuspelipaikkaa. Ottelun enemmän pelanneeseen Columbus Blue Jacketsiin matkaa on puolestaan kolme pistettä.