Helsingin Jokerit kokee tappiot Ak Bars Kazanille ja Neftehimik Nizhnekamskille – Maanantaina Helsinkiin saapuu Traktor Tsheljabinsk

schedule 4 syyskuun 2021 - 20:02
person Joni Hakala

Helsingin Jokerit aloittivat kauden kahdella vierasottelulla. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Ak Bars Kazan ja toisessa Neftehimik Nizhnekamsk. Kausi lähti käyntiin todella vaisusti.

Ak Bars Kazan – Helsingin Jokerit 3-0

Jokerit hyppäsivät heti kauden avausottelussa  syvään päähän. Vastaan asettui yksi sarjan suurimmista mestarisuosikeista. TatNeft Arenalla vastassa oli tietenkin Ak Bars Kazan. Kazan oli pelannut äärimmäisen kovatasoisen harjoituskauden. Vastassa on ollut oikeastaan kaikki tämän sarjan kovimmat jengit ja se antoi mielestäni ison edun kotijoukkueelle otteluun. Kotijoukkue oli selvästi valmiimpi vauhtiin ja rutinoituneempi erikoistilanteissa, kuin vain viisi helpohkoa harjoitusottelua pelannut vierasjoukkue. Igor Bobkov pelasi nollapelin ja erittäin ansaittu voitto kotijoukkueelle. Paljon jäi parannettavaa seuraavaan otteluun Jokereilta.

Neftehimik Nizhnekamsk – Helsingin Jokerit 4-2

Tällä kertaa Jokerit kohtasivat selvästi itseään heikomman kotijoukkueen. Neftehimik ei missään nimessä kuulu tämän sarjan laadukkaimpiin joukkueisiin. Edellisen viiden kauden aikana joukkue on päässyt vain kaksi kertaa pudotuspeleihin. Viimeisen kerran kaksi kautta sitten. Myös tässäkin pelissä kotijoukkue oli selvästi paremmalla jalalla, kuin vierasjoukkue. Tasaisen ensimmäisen erän aikana vierasjoukkue meni johtoon luvuin 0-1 Brian O’Neillin ansiosta. Kotijoukkue tuli toiseen erään kuitenkin vahvasti iskemällä ensimmäiseen 10 minuuttiin peräti kaksi maalia. Iiro Pakarinen tasoitti lukemaksi 2-2 ohjaamalla Philip Holmin kiekon sisään. Samassa tilanteessa mentiin tauolle. Jokereiden peli ei oikeastaan missään kohtaa ollut kuosissa, vaikka hyviä hallinta jaksoja olikin varsinkin toisessa erässä. Joukkue kuitenkin sortui helppoihin jäähyihin, minkä seurauksena kotijoukkue sai katkaistua vieraiden hallinnan useaan otteeseen. Kotijoukkue iski kolmannen erän loppuun voittomaalin ja kaunisteli vielä lukemia tyhjällä maalilla. Jälleen erittäin vaisu ottelu Jokereilta.

Seuraavaksi vastaan tulee Traktor Tsheljabinsk

Jokerit saa seuraavaksi vastaansa Teemu Pulkkisen Traktorin. Ottelu pelataan maanantina kello 18:30. Pelipaikkana toimii Hartwall Areena.