schedule 5 syyskuun 2019 - 22:39

Huuhkajat kaatoi Kreikan Tampereella pelatussa EM-karsintaottelussa, kun hurjavireinen Teemu Pukki iski Suomen rangaistuspilkulta 1-0-voittoon.

Suomi ei ole koskaan hävinnyt kotonaan Kreikalle ja tästä tilastosta pidettiin huolta myös tänään, kun Huuhkajat kaatoi vieraansa 1-0-lukemin.

Huuhkajat hallitsi isoilta osin ensimmäistä puoliaikaa, vaikka pallonhallinta olikin Kreikalla. Suomen prässipelaaminen teki vieraiden pelinrakentelusta todella haastavaa, eikä Kreikka saanut käytännössä ottaen mitään aikaiseksi – ensimmäisen puoliajan loppua lukuun ottamatta.

Suomella puolestaan oli puolittaisia paikkoja ja hyviä sommitelmia, mutta aivan kaikkein vaarallisimmille paikoille ei päästy.

Haluatko suosikkiseurasi pelipaidan?
50 nopeinta mukaan, 25 voittaa suosikkijoukkueensa pelipaidan!

Heti toisen puoliajan alkupuolella kuitenkin tapahtui. Koko ajan enemmän tai vähemmän sääntöjen rajamailla pelannut Dimitrios Kourbelis kaatoi aivan 16 metrin boksin reunalla Glen Kamaran ja seurauksena oli rangaistuspotku Suomelle, mikä oli ainoa oikea ratkaisu tilanteessa. Virhe oli todella hölmö Kourbelisilta, sillä kreikkalaispuolustuksella ei ollut tilanteessa minkäänlaista hätätilannetta.

Pilkkua asteli ampumaan hurjassa maalivireessä sekä maajoukkueessa että Valioliiga-seura Norwich Cityssä jo pitkään ollut Teemu Pukki. Hän harhautti komeasti maalivahti Vasilios Barkasin aavistamaan itsestään katsottuna vasemmalle ja laittoi pallon vuorenvarmasti oikeaan alanurkkaan.

Pukkiparty oli valmis!

Pukin maalin jälkeen pelissä tuli tilanteiden osalta hieman seesteisempi vaihe, mutta ottelun loppupuolella Kreikka sai toimitettua muutaman vaaralliselta näyttäneen keskityksen Suomen boksiin, mutta Joona Toivio ja Paulus Arajuuri hoitivat hommansa kunniakkaasti, kuten myös Lukas Hradecky.

Kun lisämaaleja ei enää nähty, Suomi otti äärimmäisen tärkeät kolme pistettä 1-0-kotivoitolla Kreikasta. Ennen Kreikka-ottelua Suomi oli voittanut jokaisen karsintaottelunsa 2-0, mutta nyt lopputulos oli siis 1-0.

Sarjataulukko näyttää tällä hetkellä suorastaan ihanalta Suomen näkökulmasta katsottuna:

6. Liechtenstein 5 0 0 5 0 – 18 0

Muissa Suomen lohkon otteluissa Italia kaatoi Armenian vieraskentällä 3-1 ja Bosnia ja Hertsegovina murskasi Liechtensteinin 5-0, maan iskettyä viimeisen kymmenminuuttisen aikana neljä maalia.

Huuhkajat jatkaa karsintojaan sunnuntaina äärimmäisen tärkeällä kotiottelulla Italiaa vastaan.